Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A képen ha tábla nem tiltja...

A képen ha tábla nem tiltja akkor a legbelső sávból kanyarodhatok balra?

Figyelt kérdés

Hogy megtudjak fordulni.Ez szabályos ?

Azért kérdezem mert láttam már megfordulni autókat itt.

[link]

2015. jan. 26. 21:29
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Jobb lett volna ha a google maps-ot linkelted volna be!

Ha az a legbelső sáv, amiben az X látszik, akkor egyértelmű, hogy nem szabad belőle balra kanyarodni, és ezzel együtt megfordulni is tilos.

De a képen nem látszik az a sáv, ami épp ott kezdődik...

2015. jan. 26. 21:41
 2/12 A kérdező kommentje:
2015. jan. 26. 21:45
 3/12 A kérdező kommentje:
Az x-től balra értettem.Amúgy nincsen jogosítványom mielőtt hülyének nézel :D
2015. jan. 26. 21:47
 4/12 szántóvető ***** válasza:
65%
megfordulhatsz bár nem biztos hogy kiadja egy ívben.
2015. jan. 26. 21:51
 5/12 anonim ***** válasza:

Háát, meglehetősen fura az a belső fél sáv! Persze abból már kanyarodhatsz, mert se tábla se felfestés nem tiltja.

Bár kicsit keskenynek tűnik, és azt se nagyon lehet eldönteni, hogy épp egy kanyarodó sáv, vagy a jobbról betorkolló út gyorsítója, mert a másik vége is olyan furán van megcsinálva.

[link]

Fura, mert elég sokat járok arra, de még nem tűnt fel egyszer sem...

Még valami: A besorolás rendjét jelző tábla szerint az a sáv nem is létezik:

[link]

2015. jan. 26. 22:01
 6/12 anonim ***** válasza:

skacok

Az a belső sáv nem belső sáv

Hanem a szembejövöknek egy balra kanyarodó sávja.

Nézétek már meg a képet jobban:)

Ha itt balra akarsz fordúlni az nagy hiba lenne:)

2015. jan. 26. 22:18
 7/12 szántóvető ***** válasza:
6-os ez nem igaz,záróvonal van fentebb.ott nem is tudna hova befordulni balra a szemből jövő.viszont az 5-ös linkből kiderül hogy van ott tábla is,bár nincs összhangban az útburkolati jellel.szerintem meg szabad fordulni.
2015. jan. 26. 22:29
 8/12 A kérdező kommentje:
Én szoktam ott látni autokat megfordulni.Akkor ez elvileg szabályos de kicsi a hely.Végül is aki nem akar szabálytalankodni az kicsit tovább megy.
2015. jan. 26. 22:44
 9/12 anonim ***** válasza:

szerintem rosszul van a felfestés az úton

Nem szagatottal kellet volna felfesteni.

bár ez megérne egy helyi közlekedési hatóság álltali állásfoglalást:-)

2015. jan. 26. 23:01
 10/12 anonim ***** válasza:

Elég zavaros a helyszín, valóban megérne egy bejelentést a közlekedési hatóság felé.

Van egy besorolásjelző tábla egy jobbra kanyarodó, és két egyenesen haladó sávval, ehhez képest van pluszban egy "valami" amit nehezen lehet értelmezi, hogy mi lenne a funkciója.

Előjelző nyilak vannak felfestve, amik azt jelzik, hogy abból a sávból a következő útkereszteződésnél csak egyenesen szabad tovább haladni, de nincs baloldalt záróvonal, ami a megfordulást egyértelműen tiltaná.

A sáv bal oldala mellett lévő terület nincs a forgalomtól elzárva, az lényegében egy fél sáv - az oktatóm meg úgy tanította, hogy az egyíves megfordulásra akkor alkalmas az úttest, ha az autó mellett még legalább két és fél sáv szabad hely van, és a megfordulást nem tiltja semmi

2015. jan. 26. 23:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!