A gázolaj mennyire lobbanékony? Gyufával próbálkozva meggyullad?
Figyelt kérdés
Azt tudom, hogy a benzin azonnal belobban, de a gázolajról azt hallottam sokkal nehezebben gyullad.2015. jan. 22. 22:16
1/8 anonim válasza:
Hidegen csak meggyullad a gázolaj, ha felforrósítod, akkor ugyanúgy belobban mint a benzin.
2/8 szántóvető válasza:
dehogy gyullad meg.akkor a hengerben is rá lehetne segíteni szikrával,nem kéne önrobbanásig préselni.a gázolaj gáza robbanásveszélyes,pl a kiürült tank szétrobban ha égő gyufával megközelíted.
3/8 anonim válasza:
Egy kanna benzinbe beledobsz egy égő gyúfát el fog aludni..viszont a gőze robban.
Gázolaj simán ég de az is visszacsap ha égő tűzbe beleöntöd hirtelen ég
4/8 anonim válasza:
Ha valaki fűtött már olajkályhával, az tudja, hogy meggyullad a gyufától csak jóval nehezebben mint a benzin.
5/8 szántóvető válasza:
"Egy kanna benzinbe beledobsz egy égő gyufát el fog aludni"-ebben nem vagyok biztos de gázolajat már gyújtogattam és nem lobbant be.ki kell próbálni,nem nagy dolog.(a benzint nem fogom mert nincs kedvem hozzá :D)
6/8 anonim válasza:
"szántóvető nevű felhasználó válasza:
dehogy gyullad meg.akkor a hengerben is rá lehetne segíteni szikrával"
Akkor öntsd rá parázsra vagy forró hamura, és mikor meglátod a gőzét dobj rá egy égő gyufát!
Gyerek koromban nekem a fél arcom leégett, amikor kicsapott a láng, mert a kazánban a forró hamura öntöttem gázolajat és meggyújtottam.
7/8 anonim válasza:
De, simán meggyullad a hideg gázolaj is a gyufától.
8/8 szántóvető válasza:
forró hamuval vagy parrázzsal érintkezve lehet hogy belobban,ezt nem vitatom.de én is próbáltam gyufával gyújtogatni,így ellenőriztem hogy nincs-e benne gazolin.régen romániában bármi előfordulhatott.fűtőolaj,petróleum,fáradtolaj nem volt gond de a gazolint az öreg,igénytelen merci motor sem szerette :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!