Egy személyautóhoz szokott sofőrnek milyen lehet egy furgont/mikrobuszt vezetni? Nehéz vagy könnyen hozzá lehet szokni?
Azért nem a kamiont/teherautót vagy a buszt kérdezem, mert azokra nem véletlenül kellenek külön jogsik, meg hát azok eleve jóval nagyobb dögök is.
Igaz, a furgon nem akkora, de azért egy jó hosszú Ford Transit már méretesebb, mint egy átlagos méretű személyautó. Furgonra ugye elég a B jogsi /tegyük fel, hogy nem több 3,5 tonnánál/, szóval azt vezethetne mindenki, aki autót vezet.
De én valahogy azt érzem, hogy egyszerűen nem tudnék vele elférni az úton. Illetve a tolatás is érdekes lenne, mert csak a két szélső tükröt használhatnám, hátra egyáltalán nem látnék a hátsó ajtó miatt.
Tapasztalatok érdekelnének, milyen lehet személyautó után ilyet vezetni? Mondjuk olyannak, aki soha nem vezetett. /Illetve nekem annyi "furgonos" élményem van, hogy néha 1-1-szer vezettem Mercedes Vitot, de az még nem tartozik a nagyobb dögök közé./
Hát főleg a szélességgel lenne gondom, hogy a jobb oldalával letarolok valamit. :D
Amúgy én is tükörből szoktam tolatni, pl. ha parkolóba tolatva állok be. Valóban jobban lehet úgy, látom, ha a kocsi oldala hozzáér valamihez. Viszont ott van a középső tükör is, illetve hátranézni is tudok, ha kell.
Ez utóbbi kettő ugye furgonnál nincs. Hiába tolatok a szélső tükrökből, akkor van gáz, ha pont a kocsi mögött /ami holttérben van/ van valami. Ember, tereptárgy, stb. Mondjuk az ember csak arrébb megy, ha látja, hogy egy furgon tolatásban van. Ha meg tereptárgy van ott, akkor az meg nem fog...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!