Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Simson s51 tuning, vagy?

Simson s51 tuning, vagy?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Mosst újitottam fel egy 70 blokkot. Almot henger kicsit bővitett felömlőkkel(2) 19-es szivótorokkal keystone dugattyú, alakitott hengerfej,új főtengely. 5.seb MZA váltó 70-es kuplung. új Amal 19T karburátor. Gyári elektronikus gyújtás.

Szóval ma végre kipróbáltam, nem pörgettem, csak óvatosan.

Nagyon szépen megy és jár a motor!

Amit nemtudok hova rakni hogy kb tized gázig olyan lomha, pedig így is nyomatékos. de utána mintha kilőne(mintha nitrót kapna)

nagyon jól veszi a lapot. ez minden sebességben csinálja. szerintem fordulatfüggő. mi lehet? ilyen a vezérlése?

2015. jan. 8. 18:14
 1/10 anonim ***** válasza:
Az alapján amit írtál,azt gondoltam valamennyit értesz a dologhoz!De ezek szerint tévedtem!Lehet újdonságként fog érni,de a 2 ütemet jellegéből adódóan pörgetni kell ahoz hogy menjen........így aztán nem tudom mi a meglepő abban,hogy ha alig húzod a gázt akkor lomha....
2015. jan. 8. 18:26
 2/10 A kérdező kommentje:

Eddig sima 51 es 4 sebességes gyári karburátor gyújtás stb.

Az nem lódult így meg hírtelen. Vagyis lehet rosszúl írtam.

A gyári arányosan gyorsúlt és ment. azt szoktam meg!

nem panaszkodom. mert jóval erősebb és nyomatékosabb ez!

nemtudom hogy leirni.

2015. jan. 8. 19:00
 3/10 anonim ***** válasza:
azért mert te megszoktál valamit,és most az újnál másképp van azért még nem jelenti azt hogy az új az szar!
2015. jan. 8. 19:06
 4/10 A kérdező kommentje:

Értem. Nyílván!

Csak szokatlan.

Köszi.

Gyanakodtam a gyújtásbeállitásra is hogy nemjó. hogy bizonyos furdulatnál szabályozza az előgyújtást és utána jobban megy.

2015. jan. 8. 19:11
 5/10 anonim ***** válasza:
Lehet karburátor beállítási gond, de lehet hogy a hengertuning nem sikerült tökéletesre. Milyen előgyújtás lett neki állítva? Jelre lett téve? Na az nem jó.
2015. jan. 8. 19:24
 6/10 A kérdező kommentje:
1,4mm re van állitva, De valószinü hogy karburátor beállitás. szerintem túldúsúl.
2015. jan. 8. 19:39
 7/10 anonim ***** válasza:
Szinte mindegyik kétüteműnél tapasztalható ez a jelenség még a power szelepeseknél is. Ugye a power szelep alacsonyabb fordulaton szűkebb keresztmetszetet hagy ami jobb az alacsonyabb fordulathoz amikor meg nyit az meg a magasagbb fordulathoz optimálisabb. Gondolom ez egy tuning henger tehát valószínű hogy a kipufogó vájat inkább a magasabb fordulathoz van méretezve így nyerhető ki a lehető legjobb teljesítmény.
2015. jan. 8. 20:09
 8/10 anonim ***** válasza:

Arányaiban az S70 rövidebb löketű, mint az S51, ezért csúcsosabb a nyomaték görbe.

Amúgy király lehet a motorod, én is szeretnék egyszer egy ilyet.

2015. jan. 17. 20:51
 9/10 A kérdező kommentje:

Köszi! Én már megbántam hogy belekezdtem!

De mostmár hogy készvan Vigyázok rá. ez a fajta tuningolás nagyon összetett, És sokba kerűl.

A karburátor beállitás. a gyári fúvókák nem voltak jók. kikellett tapasztalni hogy milyet igényel, milyen tűfajta kell neki stb stb.

2015. jan. 18. 09:04
 10/10 anonim ***** válasza:
Nem bántásból mondom (annak idején nagyon szerettem a simsonomat én is) de tényleg nem éri meg ezeket a keleti motorokat tuningolni. Sajnos anyag minőségük nem nagyon alkalmas erre. Nekem a Simson fél évig ment 70-es hengerrel. Kezdetben vigyáztam rá mert sejtettem , hogy nem erre van méretezve de aztán csak megküldtem és minden egyes ilyen küldés után szinte hallani lehetett , hogy egyre hangosabb! Úgyhogy inkább megváltam tőle. Danuvia úgyszintén csak 2 hónap után feküdt ki.
2015. jan. 18. 12:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!