Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autószerelőket keresik külföldön?

Autószerelőket keresik külföldön?

Figyelt kérdés
Felvételi előtt állok és nem tudom eldönteni hogy autószerelő vagy csőszerelő szakmára menjek.igazából autószerelő lenne csak azt nem tudom hogy eltudnák-e azzal külföldön helyezkedni.
2015. jan. 6. 19:09
 1/8 anonim ***** válasza:
Eltudsz helyezkedni vele, de tudnod kell az adott nyelvet legalább társalgási szinten, illetve a műszaki angolt.
2015. jan. 6. 20:06
 2/8 anonim ***** válasza:
dolgoztam németben pár évet igy van egy minimális rálátásom a dolgokra. 1: külföldön csak nyelvtudásal tudsz elhelyezkedni plusz a szakmai nyelv is kellene. A másik hogy itthon is keresik a profi szerelőket főleg olyanokat akik értenek az elektronikus részekhez, tudnak hibát keresni, villamos rajzot olvasni stb. Nemtudom hány éves vagy de ha fiatal akkor szép jövő állhat előtted ha szakosodsz az elektromos dolgokra később. De ha már benne vagy a korban akkor max egy sima szerelő lehetsz (persze vannak kivételek) akik mint tudjuk nem keresnek millókat. Továbbá van egy időszak amig gyakorlatot szerzel, az is egy jó pár év. Igy hogy nem tudni hány éves vagy nehéz tanácsot adni. Ha fiatal vagy mindenképp az autószerelést javaslom de mindenképp tanuld ki utánna az elektromos dolgokat.
2015. jan. 6. 20:08
 3/8 A kérdező kommentje:
15 éves vagyok most fogok középsuliba felvételizni.német nyelvet tanulok de angolból is van egy bizonyos szókincsem tehát értem mit mondanak meg magamat is megtudom értetni.
2015. jan. 6. 20:17
 4/8 anonim ***** válasza:
Akármiként mész majd ki dolgozni, majdnem tökéletesen meg kell tanulnod a nyelvet is addigra. Autószerelőkről tudok nyilatkozni. Ismerek többet is, akik kimentek. Többnyire normális nyelvtudás nélkül. Nekik annyiért kellett beállniuk valmelyik gyárba dolgozni, mint amit otthon is megkerestek azelőtt maszekban.
2015. jan. 6. 20:19
 5/8 A kérdező kommentje:
A nyelv az rendben van.Csak az érdekel,hogy autószerelővel biztos külföldi állást tudok találni vagy menjek csőszerelőre amit kevésbé kedvelek de tudom hogy azzal azért jól tudnák keresni?
2015. jan. 6. 20:25
 6/8 anonim ***** válasza:
Nyelvtudás alatt azt kell érteni, hogy ha fél napig nézed valamelyik német tévét, azt úgy érted, mintha valamelyik magyar tévét néznéd. És az még nem tartalmazza a szakmai zsargont, tehát így még mindig nem elég, ha az általános németet érted. Az angol esetén ugyanez, csak ott még értsék is, amit beszélsz, mert a kiejtés még nehezebb, mint a németben.
2015. jan. 6. 20:26
 7/8 A kérdező kommentje:
Értem és akkor a szakma?melyikre érdemes mennem?:)
2015. jan. 6. 20:43
 8/8 anonim ***** válasza:

Ha a pénz a fontos akkor felejtsd el ezzel a felfogással, hogyha nincs hozzá érzéked.

Átlagos szerelő átlagos bért kaphat ha nincs nagy szerencse meg lehet megunod 2év után....

Mikor már fél napja szívsz miért rángat néha és a hibakód baromság, meg amikor a berohadt csavart a légkulcs se hozza le és jön a köpködös pudvafosfrancia persze elvállalod ha imádod a kihivást vagy ha nem te vagy a főnök csinálnod kell.

Meg amikor betévednek a 25éves Kjettes tákolmánnyal ami langyosan nem indul és a komolyabb doksi hiányában japán fullextrás elektromos hiba keresése ahol nem tudod melyik kábelnek hol a vége....

Ezt szeretni kell!

Jó helyen jó időben itthon is meg külföldön is milliómos lehetsz de munkát minimum mindig kapsz...(mást nem átlagbérért)

De pl. buszt kuplungozni nem leányálom...

Vagy olaszokádékIvecoeurocargo elsőféktárcsa csere az idióta macskazabáló hulladékon...

2015. jan. 7. 12:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!