Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » VW Polo 6N vezérműszíj csere,...

VW Polo 6N vezérműszíj csere, szíjfeszítő leszedése?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van egy AHW motorkódos 1,4 16V vw polom, amiben szeretnék vezérműszíjat cserélni. Az a baj, hogy sehogyan nem tudok rájönni, a feszítőt hogyan kéne fellazítani, egyszerűen nem tudom leszedni a szíjat ami rajta van, mivel a feszítőt nem tudom sehogyan kilazítani.

2010. febr. 4. 19:52
 1/10 A kérdező kommentje:
Esetleg ha valaki tud kézikönyvet vagy szerelési leírást hozzá, azt is nagyon megköszönném :)
2010. febr. 4. 20:01
 2/10 lodarazs ***** válasza:
A feszítőt úgy tudod lazítani, hogy a 13-as fejű csavart meglazítod. Ha magátol nem lazul vissza, 6-os imbusszal rá kell segíteni. De az a legegyszerűbb, ha leveszed a feszítőt, úgyis cserélni kell.
2010. febr. 4. 21:02
 3/10 A kérdező kommentje:
És jobb vagy balmenetes?
2010. febr. 4. 22:14
 4/10 anonim ***** válasza:
Én azt ajánlom vidd szervizbe, mert e szíjat egyféleképpen lehet csak feltenni és ha rosszul teszed fel baj lehet az egész motor tönkremehet.
2010. febr. 5. 11:54
 5/10 lodarazs ***** válasza:
Jobb menetes, de bízd szakemberre.
2010. febr. 5. 21:48
 6/10 anonim ***** válasza:
Eszedbe ne jusson belekontárkodni! Célszerszám és szakember igényes.Nem is értem,hogy jut valakinek a fejébe?!
2010. febr. 6. 08:19
 7/10 A kérdező kommentje:
Már szétbontottam a dolgot, bal menetes volt nem jobb, és amúgy van célszerszámom is és műhelyem is, általában meg tudom szerelni amit éppen szeretnék. Sajnos egy műszaki hiba miatt az egész hengerfejet le kell szedni.
2010. febr. 6. 14:15
 8/10 anonim ***** válasza:
Biztos abba a műhelybe nem mennék! Nem a műhely miatt:))
2010. febr. 7. 07:46
 9/10 lodarazs ***** válasza:
A bal menet esetében jobbra lazítod a csavart, de balra kellett lazítanod, ezért írtam, hogy jobb menetes.
2010. febr. 7. 12:58
 10/10 A kérdező kommentje:
Nyugi áttételes műhely, nem szerviz , csak magamnak amit tudok megcsinálok :)
2010. febr. 7. 21:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!