Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Használt Volvo S40?

Vidékibringás kérdése:

Használt Volvo S40?

Figyelt kérdés

Megéri Volvo s40-est venni használtan ? árban 600-650 -re gondoltam. Kis városban csavarogni használnám és néha 50-100Km eres távra. Megbizható jármű ? Fenttartása költséges ? Alkatrészek beszerezhetősége, ára mennyire baráti ?

Inkább benzines tetszene...1,6-1,8 -okon gondolkoztam.

Vélemények ?

Köszöntem előre is !

2015. jan. 1. 11:31
 1/7 anonim ***** válasza:
88%

Úgy látszik, hogy csak akkor érkezik 20 válasz ha valakit fikázni kell és lebeszélni egy nagyobb értékű autóról.

Na mindegy.

Ennyiért már jó darabot is ki lehet fogni.

Mindent összevetve jó autó ebben az árkategóriában.

Biztonságos, korához képest megbízható, értékálló.

Alkatrész ár drágább mint pl egy Opelbe de nem Mercedes kategória.

Érdemes az 1.8at venni mert ugyan annyit fogyaszt mint az 1.6(részben súly miatt) és korszerűbb.(városban 12L, nem kevés de kategória társai is hasonlón fogyasztanak)

Nepitelet(pont)hu-n olvasd el a véleményeket.

Azt azért ne felejtsd el, hogy az első darab 19 éve gurult ki a gyárból.

Akárhogy is Volvo-ról beszélünk, nem új autók.

Nem árt ha van 100-200 ezred a párna alatt esetleges felújításra.

Sok sikert!

2015. jan. 1. 18:02
 2/7 anonim ***** válasza:
90%
Jó autók, csak ennyiért már elég régiek vannak, azok között is a leghasználtabbak. 800 ezer - 1 millió körül már lehet találni szép darabokat. Az alkatrész árak nem vészesek. A megbízhatósága van olyan, mint a német autóké. Francia eredetű motor van egyes változatokban, de ezektől sem kell félni.
2015. jan. 1. 20:08
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat és tanácsokat!

Hasznosak voltak!

Igen, sajnos tényleg csak akkor érkezik 20 válasz..már én is észrevettem :/

Először Golf 3-4-esen gondolkoztam, de ezután "fedeztem fel" az S40-est ami nagyon megtetszett, ezért is gondolkoztam inkább ezen.

Igen, gondolom az 1.8-as motor kicsit dinamikusabbá is teszi mint az 1.6-os. Belepillantottam a népitéletbe ( lesz mit olvasgatni :) ) ott is irták, hogy nem egy versenyautó, de ugysem arra kell , hogy játsszam az agyam vele.

Gondoltam, hogy nem árt némi pénzt mellette hagyni, ha esetleg cserére szorul valami, csak olyan rossz érzés, hogy 850e ft-bol meg már akkor vesz az ember olyan autot, amihez 90%-hogy nem kell cserélgetni ezt-azt. ( gondolom én )..vagy legalábbis jobb állapotu és esetleg jobb kategória. De sajnos igazad van és ezt a békát le kell nyelni. Ezért meg hitelt nem fogok felvenni, ink gyüjtök még pár honapig hozzá.

Annak örülök, hogy az alkatrészek nem vészesen drágák hozzá és hogy megbizhatónak tartjátok! Viszont az a városi 12 liter picit soknak tűnik. A szamarám evett annyit télen amig nem volt beállitva...de azután az is lejjebb ment :D

Mindezeket együttvéve még mindig ez az autó a cél. Remélem sikerül kifogni egy jo darabot belőle.

Tavaszra tervezem a vételt.

Esetleg valami tipp, hogy mire figyeljek vásárláskor, mik azok a dolgok amik hamar elromlanak, vagy jelét adják a cserének ?

Mégegyszer köszönöm a válaszokat!

2015. jan. 2. 10:20
 4/7 anonim ***** válasza:
46%
Megértem, ha fontos neked, hogy olyan autóba ülj bele reggelenként, ami tetszik neked. Mindazonáltal a fent említett összegből inkább vennék egy 2004 utáni Focust, amihez még sokáig nem kell hozzányúlni.
2015. jan. 2. 10:46
 5/7 A kérdező kommentje:
Én úgy látom ezek a 2004 utáni Ford Focus-ok inkább a 900e - 1,2m Ft között árazódnak. Láttam alatta is, de azok eléggé leharcoltnak tűntek.
2015. jan. 2. 11:22
 6/7 anonim ***** válasza:

Az 1.6 elég lomha, dinamikára kb. olyan, mint egy 1.4-es Octavia. Nem rossz az a (Renault) motor, csak nem egy ekkora kasztnihoz. Szenved alatta és zabál: városban 11-12 liter (lábfüggő, de két barátomnak is volt, egyik sem egy streetracer és mindkettőjüknél jóval 10 fölött evett, és pályán sem ment 10 alá 4 emberrel + csomagokkal). Mondjuk az egész autó karakterétől teljesen idegen a száguldozás, nem is vágysz rá, ez egy nagy, stabil hajó. Viszont városi használatra én valami takarékosabbat vennék.

(Az 1.8-assal nincsenek tapasztalataim, de azt mondják, az sem eszik jellemzően sokkal többet, de legalább megy, úgy ahogy).

Alkatrész minden van hozzá, mert nyilván nem gyári cuccokat raknál bele, hanem minőségi utángyártottakat, az pedig ugyanannyi, mint bármelyik másik autóhoz.

Én értem, hogy miért ez lett a kiszemelt: nagyon olcsón hozzá lehet jutni egy nagy, masszív és tényleg minőségi utastérrel büszkélkedő autóhoz, de azt is vedd figyelembe, hogy ezért az összegért nagyjából 13-15 éves darabokat kapsz, nem kevés (többnyire lehazudott) kilométerrel.

Én anno szemeztem egyel: pont 1.6 volt, már az erősebb, 109 lóerős változat. 450-ért adta volna a srác, de mindenhol meg volt húzva (azért volt ennyi). Belülről viszont kifogástalan volt. Ami engem elrettentett, az a brutális fogyasztás és a próbaút alatt tapasztalt elkeserítő erőtlenség. A kettő együtt nem megy, szerintem.

A szintén Renault váltót szokták szidni, pedig nem rossz, nyilván nem olyan, mint egy japán autóé, de elfogadhatóan pontos, szerintem.

2015. jan. 3. 16:47
 7/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem írod, hányan használnátok, mennyit cuccolsz vele, stb.

Ha csak városi használatra kell autó, akkor érdemesebb egy Fabiában, Yarisban, Poloban gondolkodni.

Ezek fenntartása lényegesen kedvezőbb, jól mozognak a városban, könnyű parkolni velük.

2 személynek elegendő akár néhány száz kilóméteres utakra is, és talán fiatalabbat is kapsz ezekből a keretből.

Az S40 jó autó, de Volvo. Ha valamit javíttatni kell, bizony nagyjából 20%-al drágább lesz, mint az említett típusok.

Nekem volt S40-em igaz újabb, én szerettem. Ez a régebbi nem tudom milyen lehet, nyilván nem rossz autó, de 15 év körül azért már lehetnek meglepetések sajnos.

Próbálj inkább kisebb és fiatalabb autót keresni, ha nem fontos a nagy hely!

2015. jan. 3. 21:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!