Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Indításkor folyamatos kattogás...

Indításkor folyamatos kattogás halaltszik, villog a műszerfal, lámmpák, de kocsi nem indul. Mi okozhatja ezt?

Figyelt kérdés
Lehet ez a hideg miatt, v vmi aksi dolog? És ha melegebre fordul, akkor megjavul?
2014. dec. 31. 13:24
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Lemerült a hidegtől az akksi.
2014. dec. 31. 13:32
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Igen,lemerült. A hideg idő beállta előtt érdemes feltölteni mert könnyen így járhat az autó,főleg ha sokat van rövid távon használva.. Töltsd fel,de ha újra ezt csinálja akkor valószínű inkább le kéne cserélni..
2014. dec. 31. 13:46
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszi, másfél éves kocsi, szal nem hiszem h az aku tönkrement, csak télleg ahogy mondod, kis távokon használtuk mostanában (1-2 km) . De kiveszem az aksit akkor és felteszem a töltőre.
2014. dec. 31. 13:51
 4/7 anonim ***** válasza:
Amm.. Lehet hogy az aksi öregebb mint másfél év.. Viszont ki lehet egy év alatt is nyírni,azért írtam hogyha mégegyszer ezt csinálja akkor cserélni kell.. A reggeli első hidegindítás megfelelősége nagyban kíméli az autó motorját,ezért fontos a jó aku.. De valszeg ez a töltés megoldja a problémát. :) ( Ja,töltés után várj vagy 15 percet az indítózással)
2014. dec. 31. 14:45
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszi, közben visszamentem a kocsihoz 1 óra szünet után, lekapcsoltam minden lámpát, fűtéseket..stb, és 2. inditózásra beindult:) Szal télleg aksi lehetet. Valószinüleg a sok elektronika leszívta, viszont mivel csak napi 1-2 km es távokat tettem vele az elmult hetekben, nem volt rendes töltése. Köszi a válaszokat, most már jobban oda fogok figyelni:)
2014. dec. 31. 14:51
 6/7 anonim ***** válasza:

Ha csak ilyen kis távokat jársz, az is segíthet (a fogyasztás kárára) ha később kapcsolsz fel. A generátor a névleges áramát csak bizonyos fordulatszám fölött adja le.

Hagyd, hadd forogjon a motor legalább 2000-t, ne kapcsolj fel ötödikig amint lehet (mint nyáron tennéd). Lehet hogy amikor csak rövid távokat mész városi tempóval, ne kapcsolj feljebb harmadiknál, így talán lesz esélye visszatölteni az indításkor kivett töltésmennyiséget.

2014. dec. 31. 19:36
 7/7 A kérdező kommentje:
Oké, köszi a tanácsot:)
2014. dec. 31. 20:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!