Indításkor folyamatos kattogás halaltszik, villog a műszerfal, lámmpák, de kocsi nem indul. Mi okozhatja ezt?
Figyelt kérdés
Lehet ez a hideg miatt, v vmi aksi dolog? És ha melegebre fordul, akkor megjavul?2014. dec. 31. 13:24
2/7 anonim válasza:
Igen,lemerült. A hideg idő beállta előtt érdemes feltölteni mert könnyen így járhat az autó,főleg ha sokat van rövid távon használva.. Töltsd fel,de ha újra ezt csinálja akkor valószínű inkább le kéne cserélni..
3/7 A kérdező kommentje:
Köszi, másfél éves kocsi, szal nem hiszem h az aku tönkrement, csak télleg ahogy mondod, kis távokon használtuk mostanában (1-2 km) . De kiveszem az aksit akkor és felteszem a töltőre.
2014. dec. 31. 13:51
4/7 anonim válasza:
Amm.. Lehet hogy az aksi öregebb mint másfél év.. Viszont ki lehet egy év alatt is nyírni,azért írtam hogyha mégegyszer ezt csinálja akkor cserélni kell.. A reggeli első hidegindítás megfelelősége nagyban kíméli az autó motorját,ezért fontos a jó aku.. De valszeg ez a töltés megoldja a problémát. :) ( Ja,töltés után várj vagy 15 percet az indítózással)
5/7 A kérdező kommentje:
Köszi, közben visszamentem a kocsihoz 1 óra szünet után, lekapcsoltam minden lámpát, fűtéseket..stb, és 2. inditózásra beindult:) Szal télleg aksi lehetet. Valószinüleg a sok elektronika leszívta, viszont mivel csak napi 1-2 km es távokat tettem vele az elmult hetekben, nem volt rendes töltése. Köszi a válaszokat, most már jobban oda fogok figyelni:)
2014. dec. 31. 14:51
6/7 anonim válasza:
Ha csak ilyen kis távokat jársz, az is segíthet (a fogyasztás kárára) ha később kapcsolsz fel. A generátor a névleges áramát csak bizonyos fordulatszám fölött adja le.
Hagyd, hadd forogjon a motor legalább 2000-t, ne kapcsolj fel ötödikig amint lehet (mint nyáron tennéd). Lehet hogy amikor csak rövid távokat mész városi tempóval, ne kapcsolj feljebb harmadiknál, így talán lesz esélye visszatölteni az indításkor kivett töltésmennyiséget.
7/7 A kérdező kommentje:
Oké, köszi a tanácsot:)
2014. dec. 31. 20:14
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!