55ah-s helyett 72ah-s aksit tettem az autómba. F-astra 1.6 1996?
/Nem tudom hogy a te generátorod mekkorára van méretezve/
értelmetlen kérdés
a generátort nem az akuhoz méretezik hanem az autó fogyasztásához /áram fogyasztás/,ehhez az áram igényhez méretezik az akut is.
attól hogy nagyobb akut raksz bele még a generátor ugyan úgy feltudja tölteni hiszen az tölt 60-90-110A ral is attól függ milyen és hogy menyi áramot veszel ki közben az akuból, még mondjuk egy akutöltő nem tölt csak 4A-ral aztán mégis feltölti a 100Ah aksiakt is.
a generátor akkor nem tud feltölteni egy nagyobb aksit ha valami módon úgy megnőtt az áramfogyasztás az autóban hogy kevés hozzá a generátor töltése.
pl komolyabb autóhifiknél van ilyen
az is gond lehet ha a generátor vagy vezetéke hibás már és nem tudja hozni azt amit egykoron tudott,ilyen esetben lehet az hogy nem tud vissza töltődni az akumulátor.
én nem venném ki a helyedbe,főleg télen nem,jól jöhet még az a nagyobb kapacitás,erősebb indító áram.
Dörmögő
látom le van pontozva a válaszod,reagáltam az írásodra de nem én pontoztalak le,nem szokásom a pontozás
dirtboy
semmi gond. Egyébként egy nagyobb kapacitású aksit egy kisebb generátornak több időbe telik feltöltenie. Ha egy autót főleg rövid távokra használnak akkor egy gyárilag ajánlott méretű aksit nagyobb eséllyel feltölti koppig a generátor.
tegnap 17:31
Ez igaz lenne lemerült akuk esetében de egy nagyobb aku nem merül többet indítózáskor mint a kisebb sőt.
Lényegében soha nem kell lemerült akut töltenie a generátornak,azzal hogy indítózol nem meríted le, ha meg már beindult az autó akkor meg csak azt kell a generátornak vissza töltenie ami indítózás során ment el.
Swiftemben 35 Ah-s volt gyárilag,melyet lecseréltem egy 55-ösre..
A legnagyobb hidegben is pörgeti szépen,volt hogy a müpa előtt fél napig égett a helyzetjelzőm,meg se érezte.
Töltéssel pedig soha nemvolt semmi gondom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!