Simson első teleszkópba az olajat hol tudom betölteni?
Hogy érthetőbb legyen:
Valóban 34 cm3 (0,3dl) hidraulika (lengéscsillapító) olaj kell bele, amit a felső szárak végén található kis furatokon lassan bejuttathatsz egy fecskendővel. Nem kell a felső csavart kiszedni.
Én még is azt javaslom, hogy ha csinálunk valamit, akkor azt úgy csináljuk, hogy egy jó ideig ne kelljen ismét elvégeznünk a munkát csak azért mert valamit nem kellő alázattal végeztünk el.
Szerezzünk be 2 darab új 30x40x7 -es szimeringet egy csapágyboltból. 1000 Forintból megússzuk.
Kell még 2 darab 6-os O-gyűrű és természetesen egy flakon (1 liter több évig elég lesz) lengéscsillapító olajat.
Az alábbi videó segíteni fog a teleszkóp szétszedésében és összerakásában. Természetesen a szimeringet és a teleszkóppálca alján lévő tömítő O-gyűrűt cseréljük, és mielőtt a két teleszkópfelet egymásba raknánk beletölthetjük az olajat. Figyelj oda hogy a pálca alján lévő csavart tedd a helyére és az anyát húzd meg, különben az olaj alul kifolyik. Ajánlott fecskendővel feltölteni, mert akkor pontosan annyi kerül bele mint amennyi kell. Aki akarja cserélheti még a rugót erősebbre. Nekem pl az új rugó kb 3 centivel volt hosszabb a réginél, így mér nehezebben üt fel az eleje.
Jó munkát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!