Havazás mit tegyek?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Most nyárom lett meg a jogsim, így télen nem is vezettem még sose! mire figyeljek? illetve itt budapest 2-3 kerületben elég sok a hegyes rész, és nekem hegyek át kellene mennem, viszonylag elég meredek, egy első hajtású kis városi daewoo tico-m van! Vissza csúsznék a hegyen? ne is probálkozzak vele? Inkább keressek valami kevésbé meredek részt? Azokkal meg az a félelmem, mivel mellékutvonal nem járnak rajta sokan, így a hó rajta marad, nem csúszok vissza? Iletve mikre figyeljek oda ilyenkor? Köszönöm a válaszokat!2014. dec. 28. 09:56
1/5 Dörmögő válasza:
Legelőször akkor tegyél fel hóláncot.
2/5 anonim válasza:
Legyenek téli gumik az autón. Újak. Ha Tesco-s hát Tesco-s, nem szégyen az. Egy Ticonak nem kell több. Havon, emelkedőn kerüld a megállást, ha lassan is de folyamatosan haladj. Ha meg kell állni, akkor kézifék be, és ahogy tanultad a rutinórán, szépen óvatosan indulsz el és közben engeded ki a kéziféket, így elkerülöd a hátra gurulást, meg próbáld a kerékkipörgést is kerülni. A sebességváltást ne erőltesd, ha muszáj akkor csak egészen magas fordulaton válts fel (4000 f/p). Lejtőn ne hagyd hogy az autó begyorsuljon, mert akkor már nem biztos hogy meg tudod fogni. Nem szabad felváltani, amelyik sebességfokozattal mentél fel az emelkedőn azzal gyere le a lejtőn is, folyamatosan legyen motorfék. Jó gyakorlást!
3/5 A kérdező kommentje:
michelin gumik vannak rajta :D Köszönöm ezekre odafigyelek, köszönöm a tanácsokat!
2014. dec. 28. 10:50
4/5 anonim válasza:
Szerintem meg pont hogy hagyd alacsonyan a fordulatot mert 4000 amúgy se ideális az autónak és hamar kipörög a kerék.
Én pl azt tapasztaltam hogy induláskor a nagy súlyt egyesben alig bírom megmozdítani mert kipörög a kerék és ahogy megmoccan, már teszem 2.esbe.
5/5 anonim válasza:
Két hozzászólásom lenne a télhez:
- tarts nagyobb követési távolságot, mint nyáron.
- ne félj elmenni egy zárt parkolóba, ahol nincsenek, és próbálgatni az autód határait. Pl. hol pörög ki a kerék, mennyire rúghatom neki, mennyivel nő meg a féktáv nagyobb sebességnél, stb.
Minden egyéb csak túlbonyolítás. Az autót nem a fordulatszámmérő alapján kell vezetni, hanem úgy, hogy érzed a határait. A határok megkeresését pedig ne közúton, hanem elzárt területen tedd meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!