Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kis fogyasztású dízel, megbízh...

Kis fogyasztású dízel, megbízható kocsit keresek havi 14e km-es futástervvel hosszú távra, mit ajánlotok?

Figyelt kérdés

A Renault Megane 1.5 dízelre gondoltam, vagy Peugeut Partnerre, mert jó nagy raktér kell és 5 ülés. Bár talán Renault-nak elvileg 5 literből kijönne a fogyasztása. De éves szinten 150e km belemenne, ez 95% autópálya.

Melyik típusok jöhetnének még szóba? Szerintem max 1 évig lenne érdemes meghagyni őket, 100e-nél megvenni, 250e-nél eladni... Mit gondoltok?

2014. dec. 27. 22:05
 1/8 anonim ***** válasza:
Nem tudom mivel foglalkozol, de ezt úgy éri meg csinálni, hogy megveszed 0 km-mel, belehajtol csillió km-t ameddig szét nem hullik, aztán eldobod. Persze rendszeresen kell szervizelni. Igy éri meg legjobban. Tipusa mindegy.
2014. dec. 27. 22:11
 2/8 anonim ***** válasza:
Ki lehet számolni, nézd mennyit ér egy 100e km res és egy hasonló állapotú 250e km res. Szerintem újat nem éri meg. 3 év alatt bőven bele megy rengeteg km és adható el aztán 4x annyi mint az használt.
2014. dec. 27. 22:21
 3/8 anonim ***** válasza:

Vegyél újonnan 0km-eset és használd ameddig megy mert senki se fogja megvenni tőled 1 évesen 150.000km-el.

A Renault elég jó, bár sokaknak bosszúságot okoznak az apró gondjai. Én nem tapasztaltam semmit de én alig megyek az autómmal. Ha sokat autóznék akkor nem Renaultot vettem volna hanem német vagy japán autót.

Én a helyedben Mazda 6-ost vennék és ha fontos a csomagtartó akkor a kombi változatot.

2014. dec. 27. 22:35
 4/8 A kérdező kommentje:
A 100e km-es az új árhoz képest kb. 30%-kal olcsóbb. Azt gondolom, egy évig lehet csak megtartani, azaz kb. 250e km felett már nem lehet megbízhatóan menni vele. Külföldi használat lenne nagyrészt, nem hiányzik több ezer eurós mentési és javítási költség. Itthon persze megkapná a rendszeres szervízeket, átnézéseket.
2014. dec. 27. 23:13
 5/8 anonim ***** válasza:
Ha csak pályán megy, akkor az a 250 ezer kilóméter lehet inkább 500 ezer, mivel szinte semmi sem kopik, ha szépen mész pályán.
2014. dec. 28. 12:44
 6/8 A kérdező kommentje:
Igen. A kérdés még mindig az, hogy melyik kis fogyasztású típust lehet nagyobb gond nélkül meghagyni 500e -ig. Mondjuk 100e-nél venném és 3x150-et kiszolgálna, majd 550-nél eladnám (egy bontónak?)
2014. dec. 28. 13:25
 7/8 anonim ***** válasza:
Egy nagyon fiatal Megane kombi tökéletesen alkalmas a feladatra. Ha nem érdekel hogy néz ki, akkor egy Dacia Logan még jobb.
2014. dec. 28. 16:36
 8/8 nyugisan válasza:
Három évig volt renault megane combim. 2005-ös diesel 1.5-ös. 300 ezer km volt benne, mikor megvettem. Én 80 ezret tettem bele, s nem volt soha semmi baja. Kopás miatt fékbetét, olajcsere-15 e km -ként. Volt előtte skodám, suzukim, opelem, seatom: na azokra mindig költöttem (sokat). A seatra nem sokat, de a legrosszabb helyzetben leállt alattam (benzines). Most citroen xsara picassom (2006-os) van. Eddig ez a legjobb autóm az elmúlt 25 évben. Ha bajom lesz, inkább veszek fel rá 5-600 ezer hitelt javíttatásra, de ez az eddigi legjobb választásom.
2014. dec. 29. 13:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!