Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha autópálya matricát veszek,...

Ha autópálya matricát veszek, akkor is fizetnem kell majd januárban a hozzá tartozó bekötő útra?

Figyelt kérdés

Nem találtam kielégítő tájékoztatót erre vonatkozóan. Egy link is elegendő, ha valaki talált ilyet.

10 napos autópálya matricát veszünk, ezen felül kell majd még fizetni hazafelé az új útdíjak bevezetése miatt, vagy ha van autópálya matricánk az adott bekötőúthoz kapcsolódó autópályára, akkor nem?

2014. dec. 25. 21:20
 1/10 anonim ***** válasza:
89%
Ha autópálya matricát veszel (mindegy, hogy milyet) akkor semmilyen más útért nem kell fizetni! Természetesen a matrica érvényességi idején belül!
2014. dec. 25. 21:37
 2/10 Koplárovics Béci ***** válasza:
89%

Autópályamatricával (bármelyikkel, 10 napossal, 30 napossal, évessel) bármelyik fizetős úton közlekedhetsz (azon is ami már most fizetős, azon is ami csak jövőre lesz az), természetesen csak az érvényességi időn belül. A megyei matricákkal meg csak abban az egy megyében közlekedhetsz a most és később fizetőssé váló utakon.

Link? Hivatalosan még ki sem jött szerintem.

2014. dec. 25. 21:46
 3/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

/valóban elég érdekes, hogy még sehol nincs róla táblázat, írás, utalás az útdíjas oldalakon. Talán még nem is készült el a megfelelő háttértámogatás, lehet, hogy majd csak később tudják bevezetni.../

2014. dec. 25. 22:03
 4/10 anonim ***** válasza:

"A személygépkocsik a korábbi jogosultsági kategóriák szerint is változatlan áron vehetik igénybe a fizetős gyorsforgalmi szakaszokat."

A korábbi matricák árai nem változnak, csak jön az új megyei matrica.

[link]

2014. dec. 25. 22:13
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2014. dec. 25. 23:21
 6/10 anonim ***** válasza:
Akkor nem. Pályamatricával bármilyen úton mehetsz kishazánkban további sarcok nélkül.
2014. dec. 26. 09:44
 7/10 Koplárovics Béci ***** válasza:
Az a durva, hogy 6 nap (5 nap 10 óra) van január 1-ig. És állítólag nincs türelmi idő, de még nem lehet pl megyei matricát venni. Pedig ha nincs türelmi idő és január 1 00:00-tól már büntetnek, akkor hol fog az ember matricát venni, ha pl szilveszter éjjel haza akar jutni egy buliból? (Tegyük fel, hogy van akkor marha, hogy nem iszik, mint pl én.) És mondjuk ha én Bp-ről a pest megyei lakhelyemre haza szeretnék jutni, akkor szinte biztosan kell matrica (oké, nekem épp lesz, mert még idén megyek hosszab útra is).
2014. dec. 26. 13:59
 8/10 anonim ***** válasza:

Ha rákattintottál volna a fentebb szereplő linkre..

"A kialakult közlekedési szokásokra tekintettel a változásokat türelmi idővel vezetik be: aki az újonnan díjasított szakaszra jogosultság hiányában hajt fel, mentesülhet a pótdíj megfizetése alól, ha még januárban éves megyei vagy országos matricát vált. "

Van türelmi idő és ha megyei matricát még nem is kapsz, a hagyományos 10 napos/havi/éves matrica ugyanúgy lesz, mint most is van.

2014. dec. 26. 14:06
 9/10 Koplárovics Béci ***** válasza:
Bocs, valóban nem olvastam el a türelmi időt. Nemrég még arról volt szó, hogy nem lesz türelmi idő... Egyébként meg miért vennék 10/30 napos matricát csak az M0-ra, ha a saját hibámon kívül nem tudok venni megyei matricát? Oké, megveszem utólag. De ezekből kiindulva január 31-én el is kezdik árulni egy olyan rendszerben, ami azonnal összeomlik, hogy az embernek esélye se legyen. Nem az első ilyen lenne.
2014. dec. 26. 18:03
 10/10 anonim ***** válasza:
Egyébként, ha saját hibádon kívül nem tudsz eleget tenni az útdíjfizetési kötelezettségednek, akkor vígan fel fogsz menni a fizetős útra? :D
2014. dec. 27. 00:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!