Peugeot 206 tényleg nem húzhat BMW-t?
ÖÖööö én nem értem a logikát - miért ne lenne szabad?
Alapvetően 2 fő szabály a vontatás kapcsán:
1., Össztömeg ne legyen több, mint 3,5 tonna
2., A vontató járműnél ne legyen nehezebb a vontatmány.
Ha utánfutón szeretné a kis pözsóval húzni a nagy vasat az ez esetben nem lehetséges.
Ellenben ha simán, kötéllel vontatnátok a kocsit akkor szerintem megengedett, mivel ennek feltétele, hogy a vonatott járműnek is megfelelően működjön az üzemi féke, így meg tudtok állni ha kell.
Nem tudom.
Elromlott gépjárművet, mezőgazdasági vontatót és lassú járművet vontatni csak olyan járművel szabad, amelynek tényleges súlya eléri a vontatott jármű tényleges súlyának a felét; ha azonban az üzemi fékberendezés romlott el, vontatásra csak olyan járművet szabad használni, amelynek tényleges súlya eléri a vontatott jármű tényleges súlyát.
Az ide vonatkozó szabályt már leírták, gyanítom a 206 több, mint egy tonna, így húzhatja.
Viszont azt ezért tegyük hozzá, hogy 2 tonnát huzigálni nem lesz elég egy 1.2-es motor. Legalábbis én nem küszködnék vele.
...és még állítóag Németországból csak csudajó használtautókat lehet venni óccsóér'
Itt a szép példa (fogadok, hogy onnan újított).
Na de nem akarok szemétkedni, az előzőnek igaza van, nem rendelkezik a kresz arról, hogy mekkora tömegű járművel mekkora másikat lehet vontatni.
Nyugaton van már például autót vontató motorkerékpár
futón akarod húzni?
Simán kötéllel nem húzhatja, az biztos.
Milyen jogsival?
A pug 206 azt hiszem 1000kg-ot húzhat (1.4 benzin tuti. adattábla, stb)
Ergo egy 1800 kg-os autót nem.
Vontatni szintén olyan autót vontathatsz, aminek önsúlya eléri a vontatott jármú súlyának a felét.
Kötéllel cibálhatod, de a pug nem fog örülni neki :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!