Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nem működik normálisan az...

Nem működik normálisan az index a robogómon ha nincs benne akksi, miért?

Figyelt kérdés
Egy Kymco Agility 50-ről van szó. Ha lekötöm az akksit és úgy megyek, akkor nem működik az index, nem villognak a lámpák, se a kontroll lámpa. Viszont a visszajelző hang meg folyamatosan ilyen recsegve vonyít. Ha visszakötöm az akksit, akkor minden rendben van. ELvileg ugye akksi nélkül is mindennek pöpecül kellene működni. Gondoltam kiveszem az akksit mert már nem nagyon forgat, aztán észrevettem ezt a jelenséget. Köszi, a segítséget.
2014. dec. 19. 13:19
 1/5 anonim ***** válasza:
Az akksi azért van, hogy kiszolgálja az ilyen elektromos dolgokat. Ha nincs benne akksi, akkor hogy menjen az index? A generátor nincs közvetlenül a fogyasztókra kötve, mert nem is lehet, az csak az akksit tölti, onnan meg megy az áram mindenfelé.
2014. dec. 19. 15:30
 2/5 anonim ***** válasza:

"A generátor nincs közvetlenül a fogyasztókra kötve, mert nem is lehet, az csak az akksit tölti, onnan meg megy az áram mindenfelé."

Ez mondjuk nagyon sok robogónál nem igaz, én pl. akksi nélkül jártam a sajátommal (fizikailag nem volt benne).

Az oka az, hogy ezek a kis generátorok nem képesek a fényszóró mellett kiszolgálni még a többi elektronikát is. Nekem pl. az volt, hogy amíg volt "fordulat" addig jó volt az index, alapjáraton már csak kerregett, de nem villogott. Kis gázra életrekelt.

2014. dec. 19. 17:45
 3/5 A kérdező kommentje:
Első kommentelő kicsit tájékozódhatnál először. Ezek a robogók akksi nélkül is mennek, indulnak. Tudom, mert használtam akksi nélkül, elvileg a generátornak ki kellene tudni szolgálni az összes fogyasztót. Köszönöm a tippet második, megnézem nagyobb fordulaton, hogy viselkedik, mert annyira meglepődtem, hogy indulás után szinte azonnal félreálltam és visszakötöttem az akksit. Köszi
2014. dec. 19. 18:26
 4/5 anonim ***** válasza:
Akksi nélkül azért kerreg az index, mert nagyon ugrál a feszültség(a generátor egyenirányított váltófeszültséget ad, szóval kb 0 és 15V között ugrál, amíg a feszszabályzó tönkre nem megy az akksi hiánya miatt, utána felmegy magasabbra is), és ezt az indexrelé nem szereti, elenged mikor leesik a feszültség. Ha bekötsz az akksi helyére egy jó nagy kondenzátort, vagy több kisebbet párhuzamosan (pl. 200000 uF 25V) akkor lesz jó indexed, és a feszszabályzó sem sül meg. Én így jártam sokáig.
2014. dec. 19. 21:34
 5/5 A kérdező kommentje:
Jó ötlet a kondi. Akkor nincs végülis semmi baja. Köszönöm a válaszokat.
2014. dec. 19. 21:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!