Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyivel megy jobban egy BMW...

Mennyivel megy jobban egy BMW E46 318D (116LE), mint egy oplel astra G 1.4 (90LE)?

Figyelt kérdés
Ha jobban megy, mivel a BMW-nek nehezebb a kasznija...ilyen a BMW-vel már lehet szépen menni pl német autópályán?
2014. dec. 16. 11:20
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
56%

Én jártam 1.4 Astra-val, nem is keveset. És messze nem 120at megy. Óra szerinti maximumot tudja (192) De 140-150es tempóval is el lehet járni gond nélkül. De nem egy rakéta.

Most a sokak által irigyelt és ebből fakadóan epés megjegyzésekkel illetett TDI-m van. 110 lóerő. Lényegesen jobb, komfortban, úttartásban, gyorsulásban stb. A balf****kat simán meg lehet fogni vele bármikor.

Az általad említett verzióban van majdnem 30% teljesítménykülönbség (nyomatékban gondolom még több), de hét kérdés, hogy ha veszel egy ilyet mennyire lesz kitaposva a lelke. Lehet majd tud neked 98 lóerőt mert oda van, és akkor átkozódsz. Alapesetben lényegesen jobb a BMW, nem kérdés.

2014. dec. 16. 12:02
 12/20 anonim ***** válasza:
33%

Most a sokak által irigyelt és ebből fakadóan epés megjegyzésekkel illetett TDI-m van.

És mégis ki irigyli az egykilenc tádét? Háhá!

Ha kellene, vennénk. Nem annyira elérhetetlen drága....

Jobban megy a kétezres turbódízel mint az egynégy szívóbenzin? Há ki gondúta vóna!

2014. dec. 16. 12:29
 13/20 anonim ***** válasza:
45%
kár hogy csak óra szerint ment 192-őt az astrád......a valáságban igen kellemetlen meglepetés ért volna ha egy gps-el méred meg a végsebességét......mert az a 192 legjobb esetben is 160-165km/h lehetett!!
2014. dec. 16. 12:33
 14/20 anonim ***** válasza:
56%

Nyilván azért írtam, hogy óra szerint, mert az óra csal. Azért kétlem, hogy 160 lenne, de igazából nem lényeg, mert egyszer kipróbáltam, a lényeg, hogy 130-140-nel szépen el lehet járni vele azért.

spricc2:

Nyilván, azért fröcsögsz róla. Azért az 90 lóerőhöz hasonlítod, amikor én arra akartam kilyukadni, hogy a BMW dízelhez hasonló teljesítménykülönbség van közte és az Astra között. De nem lényeg tényleg... Van akinek szimplán a VW és a dízel autó létezése fáj:)

2014. dec. 16. 12:52
 15/20 anonim ***** válasza:
45%
Nyilván egy 20éves technikára vagyok irigy. A semmittudó agyonmagasztalt egykilenc tádé. Azonkívül hogy többszázezret elmegy, nem sok mindenre való. Meg a tudatlanoknak hasonlítgatni a 1.4 1.6 benzinhez.
2014. dec. 16. 13:01
 16/20 anonim ***** válasza:
Sajnos másodszorra sem sikerült értelmezned a mondandómat, szimplán erősen előítéletes vagy, amivel nem lehet mit kezdeni egy bizonyos színvonal alatt. Nincs ezzel baj, csak sok tájékozatlant megtéveszt amikor beleolvas egy ilyen kérdés válaszaiba.
2014. dec. 16. 14:06
 17/20 anonim ***** válasza:
Mint ahogy a fent említett motor magasztalása is sok embert megtéveszt.
2014. dec. 16. 14:12
 18/20 anonim ***** válasza:
Biztos van aki túlmagasztalja, én próbálok tárgyilagos maradni. Egy jó motor és kész. Azt nem mondanám, hogy túlmutatott a korán, mert technikailag nem. De egy kifejezetten megbízható, jó motorról van szó. Ezt el kell ismerni. Nyilván ma már vannak jobbak. De amire tervezték azt nagyon tudja még ma is. Ami nagyon sok autóról és motorról nem mondható el, még konszern viszonyok között sem
2014. dec. 16. 14:46
 19/20 anonim ***** válasza:
Na szóvalnekünk astra G 1.4 van. Előzésnel sosem teszem 3.-ba 80-90-nél. Mindig negyedikben előzök vele külsterületen. De sokszor előfordul hogy 5.-ben is megelőzöm lazán. Aztán a végsebesség meg más dolog. Óra szerint nem tudom mennyit megy. De a tervezők amit a papírra írtak végsebességnek az 180. Azt szerintem ki is viszi. A dízelt nem lehrt hasonlítani. De annak a bmwnek sem lehet 180 feletti végsebessége papír szerint. Aztán meg szerintem átlagos kozlekedesre megfelel. 3000-et pörög 100 körüli tempónál. Benzinrsnek kell ez a fordulat 5.-ben.Nem annyira hangos mint az inter régió vonat. Az oeplunk papadlógázon 5.-ben olyan hangos mint az inter régió vonat alapjáraton. Na szóval ennyi
2014. dec. 16. 14:50
 20/20 anonim ***** válasza:

A jobban megy nem pontosan meghatározható tulajdonság. A motor erejét érted rajta? Nyomaték, lóerő?

A 318d-nek nagyobb a nyomatéka, jobban húz a motorja, de drágább is, mint az Astra, akár kétszerese is lehet árban. Az Astrát olcsóbban megveheted és javítani is kevesebbe kerül majd. A Nürburgringen egyikkel se próbálkozz, nem erre valók.

2014. dec. 17. 19:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!