Mi lehet az oka? (Mazda 323)
Van egy 15 éves (de nagyon jó állapotú) Mazda 323 autóm. Néha előfordul, hogy egyenetlenül jár a motor, álló helyzetben erősen rezgeti a sebességváltót, és ilyenkor sokkal lomhább. Ez általában hideg, párás időben fordul elő és ritkán (havonta, kéthavonta).
Az autószerelőt egyszer el tudtam így kapni és azt mondta, ilyenkor csak 3 henger jár, de bárhová elindulhatok nyugodtan, nem fog otthagyni az autó. Előfordul, hogy 10-15 perc múlva magától megszűnik, de olyan is volt, hogy közelbe mentem (bevásárlás) és odafelé ilyen volt, de mikor hazafelé indultam, indításkor már minden rendben volt. Olyan sosem volt, hogy menet közben, már rendesen felmelegedett motornál jött volna elő.
Az autószerelő azt mondta, valami érintkezés bizonytalan lehet. A gyújtógyertyák viszonylag újak.
Nem akarom autóvillamossági szerelőhöz vinni, egyrészt, mert végül is tudom használni, másrészt, mert ha nem tudom produkálni a szerelőnél a hibát, akkor gondolom, nagyon nehéz felderíteni.
Van-e valakinek valami ötlete, mitől van? Érdemes-e törődnöm vele? Meg lehetne-e egyszerűen és olcsón javítani?
Köszönöm mindenkinek a választ. Eddig sajnos nem volt időm visszanézni, ezért csak most reagálok.
Sajnos nem tudom megoldani, hogy fedett helyen, ill. garázsban álljon a kocsi, így könnyen el tudom képzelni, hogy vizes a rendszer. Egyébként valóban előfordul, hogy a kipufogócsövön indítás után csepeg ki valami (nyilván víz), tehát ez is egybevág ezzel.
Valószínűleg karácsonyig már időm se lesz foglalkozni vele, de mint írtam, ritkán is jön elő (nyár óta asszem egyszer). Azt kérdezném, ha nem törődöm vele, okozhatok-e komolyabb kárt?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!