Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szerintetek van értelme egy...

Szerintetek van értelme egy autót 'tuningolni-újítgatni'?

Figyelt kérdés
Van egy 13 éves alfám és nagyon szeretem,hiába eljárt már felette az idő. Szüleim sokszor emlegetik hogy miért nem járok fiatalabb vagy új autóval,miért nem engedem már el a mostani.Nekem a válasz egyszerű. Szerelem. Ez egy alfa romeo amit a típustársak ismernek,lelke van. Nem szeretném cserbenhagyni,eldobni a roncstelepre mivel hálás egy gép és sosem hagyott még cserben az elmúlt 300 ezer km alatt. A tuning szempontjából csak arra gondolok hogy nagyon igényesen,pénzt nem kímélve karban van tartva,télen nyáron szép felnin,prémium gumikon fut,futóműve új,és került bele automata klíma is meg bőrbelső stb. Szval megvan csinálni....De én még költeni akarok rá,mert szeretem,és nem akarom eladni. Szerintetek ez tényleg hülyeség? Én ezért tényleg bolond vagyok vagy csak elvakít az olasz szerelem? Jogsi alatt is olasszal tanultam,más autóm sosem volt. Ti folytatnátok a helyembe vagy inkább elfdobnátok az autót mert más 13 éves?

2014. dec. 6. 20:56
 1/8 anonim ***** válasza:
90%

Nem azért kell eldobni/eladni egy autót mert már megért x kort, hanem azért mert problémák vannak/lesznek benne.

Ha tied 0km óta, akkor nagyon jó helyzetben vagy, mert mindent tudsz a kocsi előéletéről. Ha rendszeresen karbantartottad és vigyáztál rá, akkor még jó ideig ki tud szolgálni. Nyilván fel kell ismerni az első jeleket, amikor szabadulni kell tőle. Amiket leírtál, az alapján még nincs itt az ideje.

2014. dec. 6. 22:02
 2/8 anonim ***** válasza:
56%
Ha szerelmes vagy az Alma Rómejóba, akkor nem mindegy mit mondunk?
2014. dec. 6. 22:04
 3/8 anonim ***** válasza:
Hagyd meg!!
2014. dec. 6. 22:18
 4/8 anonim ***** válasza:
95%
Pontosan ilyen gazda kell egy Alfának. Remekül egymásra találtatok. Hagyd meg.
2014. dec. 6. 22:21
 5/8 dirtboy ***** válasza:
90%
nem olyan idős még az,ha vigyáztál rá és fogsz is akkor még sokáig kifog szolgálni,ne add el.
2014. dec. 6. 23:04
 6/8 anonim ***** válasza:
90%

Nem akarom bántani a szüleidet, de az ilyen mentalitású emberektől tudok a falnak menni.

"Ami új, az jó"

Volt...40 éve.

Az ilyenek dobják ki a 40 éves Puch benzinmotoros fűnyírókat, és vesznek helyette vadiúj tecumseh meg gagakukimukijava műanyag vezérműtengelyes, alumínium hengerfalas 150 ezer Forintos fűnyírót...

2014. dec. 7. 06:53
 7/8 anonim ***** válasza:
90%

A szerelem az más. Tartsd meg az autót amíg teheted. A pénznek amit ráköltöttél csak egy kis töredékét kapnád vissza ha eladnád, és akkor ott van a lelki tényező, nem biztos hogy meg tudnád magadnak bocsátani hogy eladtad.

Ha megbízható, nem hagy ott úton-útfélen, akkor végképp nem érdemes megválni tőle egy új(abb) autó miatt, ami korántsem biztos hogy ugyanolyan problémamentes lesz.

2014. dec. 7. 09:30
 8/8 A kérdező kommentje:
Örülök hogy sokan egyetértetek velem,én sem szeretnék eldobni egy teljesen jó autót. Ragaszkodom a jól bevállt dolgokhoz és tárgyakhoz is. Eladásban a ráfordított pénz és idő miatt sem,meg a vele megélt élmények miatt sem válnék meg tőle. Így hogy kiírtam ezt a kérdést mert kíváncsi voltam am emberek véleményére,eldöntöttem hogy nem adom el.
2014. dec. 7. 12:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!