Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mik a JOGAIM ha én elvégzek...

Mik a JOGAIM ha én elvégzek egy szolgáltatást és nem akarják kifizetni?

Figyelt kérdés
Hogy értsétek:-)A párom járművekkel foglalkozik.Van 10éve egy BT-jük.Mostanában az fordúlt elő, hogy egy F...ka..p:-) elhozta az autóját és amikor kész lett egyszerűen NEM fizeti ki.Régebben is előfordúlt egyszer egyszer ez, akkor annyira utánnajártunk a rendőrségen hogy mit lehet tenni, de azt mondták hogy sajnos vissza kell, hogy adjuk a sza.át nem lehet azt megcsinálni, hogy ha ő nem fizet, akkor addig nem adjuk vissza az autót vagy a forgalmit.EZT én NEM akarom elhinni, hogy nincsenek JOGAINK csak kötelezettségünk.Tud valaki segíteni ebben??? Vagy esetleg olyan jogi oldalt ajánlani vagy könyvet vagy BÁRMIT ahol erre választ kapok???
2010. jan. 30. 17:34
 1/10 anonim ***** válasza:
51%
Bár tudnák használható tanácsot adni. Ebben az országban ez a mostani hatalom ellehetetlenítette a munkát. Fordulhatnál bírósághoz is, de mire sorrakerülnél, már a nyugdíjas papírt gyúrögetnéd a kezedben A volt államfő üdülölopása, a jelenlegi kormányfő libalopása adta vezényszót a lopásra. Az öszödi beszéd csak megerősítette ezt. Ti még aránylag kedvező helyzetben vagytok, mert elkéritek a forgalmit az autóhoz. De a fiam kőműves. Amikor kész a ház, egyszerűen elzavarják öket. A ki nem fizetett bérű hídépítőmunkásokat elvitték a rendőrök, mert kérték a bérüket.
2010. jan. 30. 17:44
 2/10 A kérdező kommentje:
:-) NEM igaz, hogy nincs mit tenni!!ÉN ezt nem akarom elhinni.Akkor ennyi erővel aki szolgáltatásnyújtásból él azt simán és 1xűen át lehet b...ni??? Ilyen nincsen!Még ebbe a szemét világban se lehet... Majd én utánnajárok ennek, mert ha az emberek "jóságára" és "becsületességére" hagyatkozom naháát... akkor éhen is halunk! :-)) Sajnos! (Tisztelet a kivételnek!)
2010. jan. 30. 17:49
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Azért csak az igazat.Nem a kormányfők tehetnek arról ha valaki tisztességtelen. Mindenki a saját tettéért felel.
2010. jan. 30. 17:50
 4/10 anonim ***** válasza:

Én szerintem ne add vissza a forgalmit vagy egyszerüen vegyétek le a rendszámtáblát.

Autószerelők vagytok kivesztek valami biztosítékot és az autó nem megy megmondod neki h,ogy ha kifizeti akkor viheti.

Biztos ,hogy vissza tudod tartani valahogy a járművet.

Az lehet ,hogy nem jogos ,de a biztosítékra mondhatod ,hogy még szerelitek nincsen kész a rendőröknek ha kijön véletlen.Persze vigyázz nehogy lekamerázzanak mert akkor tényleg megütheted a bokád.

Ez tényleg felháborító!

2010. jan. 30. 17:51
 5/10 A kérdező kommentje:
Az a vicc, hogy még ő fenyeget feljelentéssel pedig ki sem fizette!
2010. jan. 30. 17:53
 6/10 anonim ***** válasza:

Keresztapám radiátorokat szerelt fel egy győri házaspárhoz. A munka több napig tartott, a végeredménnyel pedig mindenki elégedett volt, kivéve a nőt. Mert ő meggondolta magát, és más helyre akarja áttenni az egyiket, mivel oda mégis virágot szeretne tenni, ahová először felszereltette.

Semmi gond, keresztapám felajánlotta neki, hogy átszereli máshová és csak a munkadíj 3/4-ét kéri el érte.

Ez egy teljesen korrekt ajánlat volt, mivel minden nap dolgozik, tehát megtehette volna, hogy máshová megy és másnak szerel fel/javít fűtésrendszert teljes áron. De keresztapám becsületes ember, akinek fontos a jó hírnév, így mégis felajánlotta.

De a nő nem volt hajlandó pluszköltséget fizetni, teljesen ingyen akarta megvalósítani módosult elképzelését.

Keresztapám természetesen ebbe nem ment bele, így kérte, hogy az eddigi munkadíjat fizesse ki és minden marad így. A nő persze nem fizetett, sőt, még ő fenyegette a keresztapámat.

A végeredmény: a 2 radiátort és az alapanyagokat előre kifizették, de munkadíjnak utólag SEMMIT sem voltak hajlandóak.

Szerinted mi történt ezután? A nagy büdös semmi. Keresztapu jól megszívta, dolgozott a mínuszban napokig kerek 0 forintért.

2010. jan. 30. 18:01
 7/10 A kérdező kommentje:
Huhh de meredek! Pedig nem lehet annyiban hagyni az ilyen b..kó embereket!Mert ennyi erővel ezt 5 emberrel megcsinálja 1 hónapban gondolván, hogy x 50 ezer forintért senki nem megy bíróságra( úgy tudom 100.000 alatt nem is foglalkozik senki ezzel sajnos!)Akkor az ilyen "hülye" szerencsétleneken "megtakarít"x 5x ha csak 5x 10.000ft az is 50.000. A jó K.... anyját az ilyennek azt! Nah majd én utánnanézek ezeknek a dolgoknak és megírom mire jutottam.Ezt a békát NEM nyelem le, mert akkor mindíg akár minden 3ik kliensnél ez megtörténhet:-(
2010. jan. 30. 18:26
 8/10 anonim ***** válasza:

És a rendőrök ezt komolyan gondolják (nincs bennük annyi betyárbecsület) hogy ha _jogilag_ nincs is nektek igazatok, a ti oldalatokra álljanak és beszéljenek az emberrel???

Egyébként meg ha ilyen g*ci valaki az megérdemli hogy kilopják az alkatrészeket az autójából, a gyári lámpáit jó nagy lendülettel kicserélni valami szar utángyártottra pl.

2010. jan. 30. 23:57
 9/10 anonim ***** válasza:
Lehet hogy most le fogtok pontozni, de a véleményem akkor is az, hogy ge*iségre, ge*iség a válasz! Én a helyetekben biztos nem adnám neki vissza a kocsit. Csináljon amit akar, menjen bíróságra ha akar, de ne hagyjátok magatokat. Ha egy emberrel megcsinálják, és nincs felelősségre vonás, akkor vérszemet kapnak, és egyre gyakoribbak lesznek az ilyesmik. Én is szakmabeli vagyok, de én csak kétkerekűvel foglalkozom. Én csak ugy veszek át motor, ha aláírja a munkalap hátulján hogy az autót csak akkor kapja vissza ha a pénzügyek rendezve vannak.
2010. jan. 31. 11:36
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek!:-)
2010. febr. 1. 10:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!