Segítségre lenne szükségem, adott egy2-es laguna 1.9dci.1000km alatt eltűnt belőle 5liter olaj, szervízben kiderült, hogy az előizzítás ki van kötve. Illetve kormol erős gázadásnál. Valaki hasonlóan járt már?
1000 km alatt gyakorlatilag kiürült a motor?:O
Reménykedj benne, hogy csak szét kopott és új dugó, gyűrű stb megoldja. Ha nincs szerencséd átégett valamelyik dugattyú, törött gyűrű meghúzta a henger falát stb. Szerintem egy métert ne menj az autóval, motor ki. Mondjuk elég keményen kell kormoljon, azt meg észre kellett volna venni vétel előtt. Ha meg ennyire folyik azt szintén.
Az olajfogyást jól leírták előttem, az említett előizzításnak ehhez nincs köze.
"Valamint lehet e valami köze az előizzításnak és hogy a ECU-ban törölve vannak a hibakódok?"
Ez így kicsit kevés, nem értem ,hogy az előizzítás most le van tiltva, hogy ne generáljon hibakódot vagy mi?
Próbálkozni lehet, de szerintem ne nagyon reménykedj.
A tulaj hozzáállása a fő dolog, mert lehet hogy simán elintézitek -ez a ritkább-, vagy kitalálja hogy ez a hiba nálad jött elő, vagy te kötögetted össze-vissza, esetleg csak simán elhajt, rosszabb esetben megfenyeget.
Első esetet nem nagyon tartom valószínűnek, mert ha van benne gerinc, akkor nem ad el neked ilyet, csak ha tájékoztatott róla.
Peres ügyekben meg igazságügyi szakértő, meg minden egyéb bevonása szükséges, ami rengeteg időre elhúzódhat, és neked attól még nem lesz jó autód.
Ráadásul nem nagyon lehet bizonyítani hogy nem te kötötted ki, vagy már a vétel előtt is fennállt-e a hiba.
És nem is biztos hogy te jössz ki jól, ha a palinak van egy jó ügyvédje.
Az itthoni bürokráciát ismerve már rég mosógép vagy tepsi lesz a kocsiból mire lesz valami eredmény..
Bocsáss meg a szóhasználatért, de tanulópénz a hülyeségedért.
Átnézés nélkül nem veszünk kocsit!
Hát, az adásvételi szerződésekben szokott lenni egy-két sor, ami saccperkábé így néz ki:
"....a járművet a jelen műszaki állapotban...átvételkor ellenőrizve....a továbbiakban semmilyen reklamációval..."
no, ha egy ilyen alá van írva, akkor vagy gerinces eladóban, vagy évekig tartó pereskedésben lehet csak reményed.
Ebből a gerinces eladó kétséges, mert ilyen problémákra hangsúlyozottan fel kellett volna hívni a figyelmet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!