Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Segítségre lenne szükségem,...

Segítségre lenne szükségem, adott egy2-es laguna 1.9dci.1000km alatt eltűnt belőle 5liter olaj, szervízben kiderült, hogy az előizzítás ki van kötve. Illetve kormol erős gázadásnál. Valaki hasonlóan járt már?

Figyelt kérdés
Milyen hibákra lehet gyanakodni? Valamint lehet e valami köze az előizzításnak és hogy a ECU-ban törölve vannak a hibakódok?

2014. nov. 25. 20:42
 1/9 anonim ***** válasza:
5 liter olaj? Motorból? Az nagyon sok. Ha a motorból akkor gyűrű törésre gyanakodnék. A turbónál nem megy el ennyi 1000 km alatt. Ha nincs folyás akkor csak a gyűrűknél mehet el.
2014. nov. 25. 21:48
 2/9 anonim ***** válasza:
Kompressziót kellene mérni, mert lehet, hogy már kuka az egész motor, vagy valóban gyűrűtörés van benne. Nekem egy 2,5Tdi csinálta ezt és motorgenerál lett a vége.
2014. nov. 25. 22:34
 3/9 anonim ***** válasza:

1000 km alatt gyakorlatilag kiürült a motor?:O

Reménykedj benne, hogy csak szét kopott és új dugó, gyűrű stb megoldja. Ha nincs szerencséd átégett valamelyik dugattyú, törött gyűrű meghúzta a henger falát stb. Szerintem egy métert ne menj az autóval, motor ki. Mondjuk elég keményen kell kormoljon, azt meg észre kellett volna venni vétel előtt. Ha meg ennyire folyik azt szintén.

2014. nov. 26. 08:21
 4/9 Wadmalac ***** válasza:

Az olajfogyást jól leírták előttem, az említett előizzításnak ehhez nincs köze.

"Valamint lehet e valami köze az előizzításnak és hogy a ECU-ban törölve vannak a hibakódok?"

Ez így kicsit kevés, nem értem ,hogy az előizzítás most le van tiltva, hogy ne generáljon hibakódot vagy mi?

2014. nov. 26. 11:26
 5/9 A kérdező kommentje:
Az előízzításnak a kábelei ki vannak húzva a motorból konkrétan, be sincs kötve, vagy csak direktbe hogy ne adjon hibakódot. Füstje nem volt nagy, viszont hidegben hatalmas nagy volt normál füst alapjáraton, amikor a szervízes hapi rátaposott a futópadon, akkor egy óriási fekete foltot köpött ki a betonra,meg mellé kormolt is, szétszedni nem szette szét csak saccra 800e-et mondott javításnak, 3hónapja vettem használtan.
2014. nov. 26. 21:52
 6/9 Wadmalac ***** válasza:
Hát hideg motorról izzítás nélkül indítva nem csoda, ha füstöl. De nem is értem az egészet, hogy csinálhatott ilyet valaki, aki elvileg műszaki ember.
2014. nov. 27. 07:27
 7/9 A kérdező kommentje:
Szerintetek van esély arra hogy per nélkül visszakapjama kocsi vételárát, elméletileg a fogyasztóvédelmi polgártövény könyv szerint amennyiben magánszemélytől vásárolt az autó fél évig garancia van, amennyiben kiderül hogy rejtett hibás az autó
2014. nov. 28. 20:50
 8/9 anonim ***** válasza:

Próbálkozni lehet, de szerintem ne nagyon reménykedj.

A tulaj hozzáállása a fő dolog, mert lehet hogy simán elintézitek -ez a ritkább-, vagy kitalálja hogy ez a hiba nálad jött elő, vagy te kötögetted össze-vissza, esetleg csak simán elhajt, rosszabb esetben megfenyeget.

Első esetet nem nagyon tartom valószínűnek, mert ha van benne gerinc, akkor nem ad el neked ilyet, csak ha tájékoztatott róla.

Peres ügyekben meg igazságügyi szakértő, meg minden egyéb bevonása szükséges, ami rengeteg időre elhúzódhat, és neked attól még nem lesz jó autód.

Ráadásul nem nagyon lehet bizonyítani hogy nem te kötötted ki, vagy már a vétel előtt is fennállt-e a hiba.

És nem is biztos hogy te jössz ki jól, ha a palinak van egy jó ügyvédje.

Az itthoni bürokráciát ismerve már rég mosógép vagy tepsi lesz a kocsiból mire lesz valami eredmény..

Bocsáss meg a szóhasználatért, de tanulópénz a hülyeségedért.

Átnézés nélkül nem veszünk kocsit!

2015. febr. 2. 14:16
 9/9 Wadmalac ***** válasza:

Hát, az adásvételi szerződésekben szokott lenni egy-két sor, ami saccperkábé így néz ki:

"....a járművet a jelen műszaki állapotban...átvételkor ellenőrizve....a továbbiakban semmilyen reklamációval..."

no, ha egy ilyen alá van írva, akkor vagy gerinces eladóban, vagy évekig tartó pereskedésben lehet csak reményed.

Ebből a gerinces eladó kétséges, mert ilyen problémákra hangsúlyozottan fel kellett volna hívni a figyelmet.

2015. febr. 2. 14:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!