Mi a véleményetek a Castrol olajokról?
A legjobb olajok egyike. Egy nagy hibája van, Magyarországon az egyik leggyakrabban hamisított olaj.
A kétes forrásból származó gyanúsan olcsó olajnál bármikor előfordulhat ilyen malőr, hiszen sem viszkozitásban, sem teljesítményszintben közelében sincs annak, amit az adott motor igényel.
Rendszeres városi használattal, 5-6-10 kilométeres utakkal vezettem le már bő 200 000-t Castrol olajakkal, olykor az előírt csereperiódust is kicsit túllépve, de soha semmi baja nem lett a motornak.
Tizenéves kocsiban is simán használom akár a 0W40 olajukat is, semmi baja nincs tőle. Könnyebb a téli hidegindítás, és sokkal hamarabb feláll a nyomás mint az előírt 10W40-el.
Ha valaki kicsit gyakorlottabb, akkor a dobozról, cimkékről rájön, hogy hamisított vagy nem.
A Castrol amúgy jó, de kicsit csalnak a gyáriak, mert teflonmolekulákat tesznek az olajba, emiatt egy kicsit jobban bírja a terhelést, mint a többi olaj.
Ez azért is jó, mert olyan autóknál, amikbe csak castrolt öntöttek, le lehet csekkolni, hogy igazi volt-e bennük, mert a nívópálcán megjelenik egy gyantaszerű kicsapódás, a teflontartalom miatt.
A legjobb szerintem a Mobil1, mert az olyan jó minőségű olajokat csinál, hogy nem nagyon tesznek beléjük adalékokat. Adalékok mindegyikben vannak, csak itt az extra minőségjavító adalékokról beszéltem. A Mobil1 is lehet hamis.
Arra is figyelni kell, hogy ha már mentünk az autóval és tiszta maradt az olaj, esetleg még a következő olajcserekor is tiszta, azzal nagy baj van, mert nem oldotta fel a szennyeződéseket, magyarul moslék azaz olaj. Ha azt vesszük, megéri normálisabb olajat venni.
A teflonmese nem igaz. Nekem 200 000 alatt (na jó egyik kocsiban 120 000 másikban 80 000 alatt semmiféle kicsapódás nem akart megjelenni a nívópálcán.
Megbízható helyről származó drága Castrol olaj volt.
#5: Nem mese. Akkor meg kell nézni jobban, vagy olyan részben van a nívó vége, ahol kevesebb a z olajmozgás. De persze könnyebb élből rávágni jó magyarosan, hogy nem igaz. A magnatecben van a legtöbb ilyen adalékanyag, erre utalnak, amikor azt írják, hogy "hozzátapad a fémfelületekhez, így védve a motort a kopástól".
Ja ha drága volt, akkor nem hamis. Jó logika. Miért ne adhatnák a hamisat is aránylag drágán? Volt már rá példa.
2# leirta amit akartam kb, nekem is a 20 eves kocsiba siman mehet a 0w40, semmivel sem evett többet belöle, mint a 10w40 böl.
én azért az ilyen haver meg kolega szösszeneteit, nem veszem szent irásnak :) föleg az ilyen nagyot mondoknak, nagy részuk szart se tud, csak hallott vmit, aztan azt fujja.
nekem a legfájobb az volt mikor autószerelö mondta a 0ás olajra, hogy olyan hig h semmit se ér...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!