Melyik téli gumiabroncsot ajánljátok? Goodyear vagy Continental?
Jelenleg egy Goodyear Vector 5+ négyévszakos gumit használok de kanyarban nem érzem elég biztonságosnak. Arra gondoltam váltanék téli gumira.
Két márkán+típuson akadt meg a figyelmem :
Continental ContiWinterContact TS850
és
Goodyear UltraGrip 9
Előbbi ugye elsőként végzett az ADAC tesztjén (bár így is csak a jó minősítést kapta)
A Goodyear UltraGrip 9 pedig a gyártó oldalán található értékelés alapján tűnik profinak.
Ahogy néztem árban kb. 1000 Ft az eltérés így ez most nem mérvadó.
Ti melyiket ajánlanátok ?
Esetleg van más márka ami szerintetek ezeknél is jobb fogyasztás, tapadás, kopás, tartósság szempontjából? Természetesen ebben az árkategóriában.
"Előbbi ugye elsőként végzett az ADAC tesztjén"
Milyen érdekes, hogy az ADAC tesztjein mindig a német márkák győznek...talán mert megvették őket kilóra? [link]
Én Michelin Alpint vennék, a Goodyear sem rossz, de a Continentalt ne válaszd csak azért, mert az győzött egy korrupt autós klubb tesztjén...
4 évszekos nincs. Téli van,meg nyári van.
Én elégedett vagyok a tacskóban kapható legolcsóbb szerb téligumival is,odaszegezi a kis suzukit az aszfalthoz xD
Négy évszakost el lehet felejteni, hülyeség.
Mindkettő jó márka, megbízhatóságban mindkettő nagyon jó. Én Michelin Alpin A4-et vettem. Ezt még nézd meg mielőtt döntesz.
Continental, egyébként hány éves a Vector? könnyen lehet hogy már elöregedett, ugyanez téli guminál is bekövetkezik kb 4-5 éves korában. Hiába nincs kirepedezve, megkeményedik és kb ugyanott vagy vele! Nekem most Continental val, de ezen is érezni, hogy nem az igazi már. Egyébként én a Continental-t javaslom a kettő közül, ha téli gumi. Azt mondjuk hozzá kell tenni, hogy a meleg aszfalt+ párás taknyos út ugyanúgy bizonytalanná teszi a téli gumit is, kicsit visszább kell venni a tempóból és hamarabb el kell indulni ha messzebbre mész!
Ha a négyévszakosnál maradnál, akkor Vredestein Quatrac 5 vagy Michelin Crossclimate+ is érdemes számításba venni vagy a legújabb Vectort, a Vector G2-t ez jóval újabb fejlesztés mint ami neked van, szóval lehet, hogy közelebb áll az elképzelésedhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!