Yamaha yz 125 vagy yamaha yz 250f?
Ha enduroznál akkor vegyél endurot, ne krosszmotort. Ha nem vágod a különbséget a 2 között akkor pláne.
A kettő között annyi a fő különbség hogy a kétütemű az "alul halott" de aztán a fordulttal életre kel és megy mint a mérgezett egér, a négyütemű az meg inkább alul megy jobban, kissé kiszámíthatóbb, terepen jobban használható annak aki nem mestere a témának. A nagyon gyakorlottak ki tudják motorozni a kétüteműt. Utolsó kérdésedre meg azt tudom mondani hogy a 4 üteművel könnyebb egykerekezni, ha erre gondoltál.
Namármost... pontos lóerő, és forgatónyomaték adatokkal sajnos nem tudok szolgálni, de itt utánanézhetsz: [link]
Annyi biztos, hogy a 125 2t és a 250 4t kb ugyanannyit tud, bizonyos versenyeken együtt szoktak menni, ha jól tudom.
Szerintem, ha megteheted, akkor inkább vegyél 250, 4t-t, mert: kevesebbet fogyaszt, lényegében ugyanazt tudja, a motort is ritkábban kell felújítani.
A 2t többet fogyaszt, gyakrabban kell generálozni, idegesebb karakterisztikájú gép. De versenykörülmények között használva elvileg olcsóbb. De mivel te azt mondtad, ogy nem versenykörülmények között mennél, így szerintem a 250 4t lenne jobb.
Olvasd el ezt a cikket, és ebből minden kiderül, ha azt nem értenéd, amit én hablatyoltam:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!