Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ki kell cserélni az egész...

Ki kell cserélni az egész kuplungot?

Figyelt kérdés

Főleg benyomott kuplungnál zajos, súrlódó hang volt, mely később már enyhébben, de állandósult, majd az autó már nehezen is indult, főleg hátra, füstölt a kuplung.

Ez egyértelműen kinyomócsapágy hiba. A szerelő azt mondta, hogy úgy szokás cserélni ilyenkor alkatrészt, hogy mindent. Megéri-e mindent kicserélni, illetve a még jó alkatrészeket érdemes lenne-e benn hagyni, hiszen az utángyártott alkatrészek köztudottan rosszabbak az eredetinél, így néhány év múlva akár tönkre is mehet az új, a bennhagyott régi pedig tenné a dolgát.

LUK kuplung szettet szerel be.

2014. nov. 19. 11:41
 1/6 anonim ***** válasza:

Nem érdemes. Inkább hagyd benn a 15 éves használtat, az még tuti elmegy 15 évet me' gyári.

Az alkatrészek használtsága elég fontos kérdés a döntés szempontjából.

2014. nov. 19. 15:03
 2/6 anonim ***** válasza:

" füstölt a kuplung. "

Á, ezt nem kell kicserélni, jó lesz egy hónap múlva, amikor már végleg szar lesz! Majd amikor megint kifizeted a munkadíjat, akkor fogsz itt sírni...

Mellesleg Ha már nem viszi át a hajtást a kuplung, és füstöl, mint ahogy írtad, akkor az nem a kinyomócsapágy hibája!

2014. nov. 19. 16:10
 3/6 A kérdező kommentje:

Kivették, kinyomócsapágy hiba volt, a többi ép volt.

Nem volt elkopva azonkívül semmi, de mégis kicserélték,

mert én is emellett döntöttem.

Bár, ha ebben a stílusban tájékoztatott volna a szerelő, mint ahogy Tőletek megkaptam, biztos, hogy nem ott szereltettem volna.

2014. nov. 20. 17:39
 4/6 anonim ***** válasza:

Bár, ha ebben a stílusban tájékoztatott volna a szerelő, mint ahogy Tőletek megkaptam, biztos, hogy nem ott szereltettem volna.

Ezért van a gyakpuo sokak szerint. Itt lehet jó nagy hülyeségeket mondani meg kérdezni.

2014. nov. 20. 22:05
 5/6 A kérdező kommentje:

Nem szerelek minden héten több kuplungot, hogy tudjam, hülye a kérdés.Bizonytalan voltam, ezért kértem tanácsot.

A válasz lenéző, magukra túl büszke embereké volt.

Régóta van autóm, sokat hallottam kinyomócsapágy cseréről, főleg, ha bekeményedik a pedál, ki szokták cserélni és nem az egész kuplungot.Az én autómon már 3 éves korában éreztem, hogy keményebb a játéka, de teljesen jól járt a váltó és jól kiemelt.

Böngésztem a neten és találtam egy 2010-es teljesen hasonló, (ezek szerint hülye kérdést) itt a gyakorin, ahol majdnem ilyen okos emberek viszont azt javasolták a kérdezőnek, hogy ha csak a kinyomó a rossz, akkor ne cseréltesse az egész szerkezetet. Ja, és teljesen normális stílusban.

2014. nov. 21. 05:45
 6/6 A kérdező kommentje:

Még a szerelőhöz vitelnél is teljesen jól tudtam váltani

és nem csúszott a kuplung, és csak a csapágy ment galyra, mint utólag megtudtam.

10 éves az autó, de tele van már kicserélt alkatrészekkel, amik mind rosszabbul teljesítenek azóta.

2014. nov. 21. 05:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!