Ki kell cserélni az egész kuplungot?
Főleg benyomott kuplungnál zajos, súrlódó hang volt, mely később már enyhébben, de állandósult, majd az autó már nehezen is indult, főleg hátra, füstölt a kuplung.
Ez egyértelműen kinyomócsapágy hiba. A szerelő azt mondta, hogy úgy szokás cserélni ilyenkor alkatrészt, hogy mindent. Megéri-e mindent kicserélni, illetve a még jó alkatrészeket érdemes lenne-e benn hagyni, hiszen az utángyártott alkatrészek köztudottan rosszabbak az eredetinél, így néhány év múlva akár tönkre is mehet az új, a bennhagyott régi pedig tenné a dolgát.
LUK kuplung szettet szerel be.
Nem érdemes. Inkább hagyd benn a 15 éves használtat, az még tuti elmegy 15 évet me' gyári.
Az alkatrészek használtsága elég fontos kérdés a döntés szempontjából.
" füstölt a kuplung. "
Á, ezt nem kell kicserélni, jó lesz egy hónap múlva, amikor már végleg szar lesz! Majd amikor megint kifizeted a munkadíjat, akkor fogsz itt sírni...
Mellesleg Ha már nem viszi át a hajtást a kuplung, és füstöl, mint ahogy írtad, akkor az nem a kinyomócsapágy hibája!
Kivették, kinyomócsapágy hiba volt, a többi ép volt.
Nem volt elkopva azonkívül semmi, de mégis kicserélték,
mert én is emellett döntöttem.
Bár, ha ebben a stílusban tájékoztatott volna a szerelő, mint ahogy Tőletek megkaptam, biztos, hogy nem ott szereltettem volna.
Bár, ha ebben a stílusban tájékoztatott volna a szerelő, mint ahogy Tőletek megkaptam, biztos, hogy nem ott szereltettem volna.
Ezért van a gyakpuo sokak szerint. Itt lehet jó nagy hülyeségeket mondani meg kérdezni.
Nem szerelek minden héten több kuplungot, hogy tudjam, hülye a kérdés.Bizonytalan voltam, ezért kértem tanácsot.
A válasz lenéző, magukra túl büszke embereké volt.
Régóta van autóm, sokat hallottam kinyomócsapágy cseréről, főleg, ha bekeményedik a pedál, ki szokták cserélni és nem az egész kuplungot.Az én autómon már 3 éves korában éreztem, hogy keményebb a játéka, de teljesen jól járt a váltó és jól kiemelt.
Böngésztem a neten és találtam egy 2010-es teljesen hasonló, (ezek szerint hülye kérdést) itt a gyakorin, ahol majdnem ilyen okos emberek viszont azt javasolták a kérdezőnek, hogy ha csak a kinyomó a rossz, akkor ne cseréltesse az egész szerkezetet. Ja, és teljesen normális stílusban.
Még a szerelőhöz vitelnél is teljesen jól tudtam váltani
és nem csúszott a kuplung, és csak a csapágy ment galyra, mint utólag megtudtam.
10 éves az autó, de tele van már kicserélt alkatrészekkel, amik mind rosszabbul teljesítenek azóta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!