Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mitől lehet az alábbi probléma...

Mitől lehet az alábbi probléma? [Peugeot 306 Break]

Figyelt kérdés

Van egy lassan 14 éves autóm. Vannak "apróbb" dolgai, amik elviselhetők, de most az elmúlt 3 hétben kétszer is előfordult, hogy indítani szerettem volna, de se kép, se hang.

Illetve kép még volt, mert a szokásos lámpafelvillanások voltak, amik a beindításkor megszoktak jelenni, de hang semmi.

Mintha süket-néma lenne az autóm.

Első alkalommal a 4. próbálkozásra beindult és nem volt utána probléma vele, de tegnap délután be kellett tolni és úgyis csak a 3. indítást kapta el.

A két alkalom között kb. 1-1,5 hét telt el.

Most azt javasolták a férfiak, hogy ilyenkor rakjam kettesbe és hintáztassam meg a kicsikét. Utána elvileg befog indulni.

2014. nov. 18. 09:30
 1/4 anonim ***** válasza:

" javasolták a férfiak, hogy ilyenkor rakjam kettesbe és hintáztassam meg a kicsikét. Utána elvileg befog indulni. "

-max a lbidód indulna be ilyesmire,

-az autómat meg megmutatnám egy szerelőnek,

2014. nov. 18. 09:45
 2/4 Wadmalac ***** válasza:

"Illetve kép még volt, mert a szokásos lámpafelvillanások voltak, amik a beindításkor megszoktak jelenni, de hang semmi.

Mintha süket-néma lenne az autóm."

Kicsit kifejthetnéd bővebben ezt a "hang semmi" dolgot.

Indítókulcs elfordításra legalább a bendix kattan? Műszerfal lámpák indítózáskor kialszanak-e?

Motorhoz tartozó biztosítékok mind kiszedve-visszadugva?

Check-engine lámpa?

Akku rendben?

2014. nov. 18. 12:05
 3/4 A kérdező kommentje:

Nem kattant semmi. A műszerfalon felvillantak a lámpák (szokás szerint), de nem aludtak el, mert ugye nem indult be a motor. Erre írtam a "se hangot".

Ha normálisan beindul a kocsi, akkor a lámpák ugye felvillannak, majd pár másodperc múlva mindegyik eltűnik.

Nem nyúltam a motorhoz, nem értek hozzá.

A check-engine lámpa nm világít, ki se jön semmilyen hiba. Egyszerűen nem indul el az autó.

Aksit még egy éve se cseréltettem, így az tuti jó.

2014. nov. 18. 20:10
 4/4 Wadmalac ***** válasza:

"Nem nyúltam a motorhoz, nem értek hozzá."

Azt gondoltam, én a biztosítéktáblában lévő biztosítékokról beszéltem. :)

2014. nov. 19. 06:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!