Mi az oka, hogy a menetszél lehűti a hűtővizet 60 fokra?
Toledo 1,9 TDI 2001 évjárat
Az a gondom, amikor elindulok, hogy lassan melegszik be a hűtővíz és csak 60 fokig képes, de ha városban járok, akkor 90-re felmegy, de ha szinte alacsonyabb fordulattal járok, akkor lemegyen 60 fokra, meg ha túl hideg van kint akkor is.
Egy éve voltam szerelőhöz és nem termosztátot cserélt, hanem valami xarságot és talán hőgombát?? Mert a termosztátnak semmi baja nem volt és akkor kicserélt valamit és gatyában voltam benne olyan rohadt meleg volt és kint meg - 20 fok volt!
Most olvastam neten, hogy több helyen is van a motornál és elöl a hűtő ventilátort is indítja.
Valahol ott is kell lenni ahol a fűtést is szabályozza?? Mert fagyok meg.
Nézesd csak meg azt a termosztátot..
És tényleg indul a ventillátor? Azt azért lehet hallani, de megnézni mindenképpen.
Amúgy teljesen mindegy, megy -e a ventillátor, ha a termosztát nem enged meleg vizet a hűtőbe, mert nem jött el az ideje "hőfoka", akkor max hideg vizet hűt, de szerintem nem jár az....
Indúl a ventilátor rendesen.
Szerintem most is ugyanaz lesz a gond ami korábban volt, mert most eszembe jutott, hogy a srác lemérte az üzemi hőfokot ill. a hűtővizet és meg volt a normál üzemi hőfok!
Ott van valami hőgomba vagy micsoda valami, ami a fűtés is gyenge.
A hőtakaró csak a régi ócskavasaknál volt jó.
Zavaros, amit írsz..
1. ha jó a termosztát, akkor nem ingázik a vízhőfok, mert a termosztát nem engedi, mindig tartja az üzemi hőfokot.
2. Ha rossz a termosztát átengedi (arrafelé) a vizet, amerre nem kéne, a hűtő felé.
Ezt alátámasztja, hogy menetközben 60, városban menetszél nélkül megvan a 90.
3. A fűtés természetesen csak olyan hatásos, amilyen meleg vizet kap a fűtőradiátor, az meg a jelek szerint "össze-vissza" hőfokú vizet kap.
Azt azért most feltételeztem, hogy a radiátor/fűtőkör légtelenítése rendben és nyitva van a fűtéscsap és áramlik is víz!!! (mert akár a bovden is lehet szakadt...)
Tessék már kicsit gondolkozni....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!