Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Daihatsu Charade 1. 0S Chiptun...

Daihatsu Charade 1. 0S Chiptuning beválhat? Tuning javaslatok?

Figyelt kérdés

Szeretném egy kicsit tuningolni az autómat, bár van benne új olaj és légszűrő, de mégis elég lusta főlag ha 4-5 személy van benne!

Lehet valamivel erőt kifakarni belőle? Vagy nem éri meg! Kívűlről tuningoltam, de a motorhoz nem nyúltam még!

Vagy van esetleg valakinek olcsó, de jó tuning ötlete? Kivülre belülre, motorra? :)

Köszönöm...

2014. nov. 13. 14:05
 1/4 anonim ***** válasza:

Ha nincs meg abban kis 3 hengeresben az 53 lóerő, akkor mérjetek kompressziót, és ha nem éri el 10-et, akkor motor felújítás. Persze volt belőle turbós is...

Az egy kis autó kis motorral, a gyári adat szerint 15 mp alatt éri el a 100 km/órát. Ráadásul nem egy kopott öreg motort kell tuningolni, hanem olyant ami jó.

Szerintem add el és vegyél valami nagyobbat.

2014. nov. 13. 16:18
 2/4 anonim ***** válasza:
szerintem azt még nem is lehet chippelni, egy 1.0 autó soha nem lesz versenygép
2014. nov. 13. 17:07
 3/4 anonim ***** válasza:

Először is: hogy fértek el 5-en egy Charade-ban? :)

Komolyra fordítva a szót: attól, hogy új olaj és légszűrő van benne, nem lesz versenygép. Nem is annak találták ki. Kár hozzányúlni. Örülj, hogy nincs gondja, és teszi a dolgát. Ezt a kocsit jellemzően 1-2 főnek találták ki, nem csoda, ha lomhának érzed, ha tele van. Én is hasonló helyzetben vagyok, egy 45LE-s Polo-t hajtok 6 éve. Bele kell törődni, hogy nem versenygép, és kész. Cserébe keveset eszik, és olcsó fenntartani.

2014. nov. 13. 17:49
 4/4 A kérdező kommentje:
Igen, átgondoltam tényleg kár lenne hozzányúlni, de a jó karbantartásnak köszönhetően az autópályán tegnap egy kicsit meghajtottam, és elérte a 155 km/h. Kicsit nehezen, de kb egy 15 percig tarotta ezt a sebességet! Szerencsére nem lett semmi baja! (Nem turbós)... :)
2014. nov. 14. 07:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!