Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ti jártatok már így? Mennyit...

Ti jártatok már így? Mennyit kell adni a vizsga biztosnak?

Figyelt kérdés

Oktatóm említette a 4. vizsgám előtt, hogy miért nem hoztam egy 10-est a vizsga biztosnak. Akkor tuti átenged.

Levezettem már 370 órát, 4x buktam meg. Az első és a második jogos volt. Az utolsó kettőt már nem éreztem annak.

A következő lesz az utolsó. Ha elszúrom vége. Nem csinálom újra. Nem éri meg.

A családban mindenkinek van jogsija. Már nagyon szégyenlem magam.

Párom szerint azért történik ez velem, mert elkottyantottam, hogy ő külföldön dolgozik. Kell nekik a bukási arány, meg a pénzünk.

Amikor el akartam kérni a kartonom a 2. bukás után, hogy oktatót váltok. Felháborodva mondta a tanárom, hogy nem vele van a baj, hanem velem. Másnál sem fogom tudni megtanulni. Én hülye, hagytam magam rábeszélni. Elhittem, hogy én vagyok buta és tehetségtelen.

Folyton kikapkodja a kezemből a kormányt, nem hagy magamtól kuplungolni és állandóan pakolgatja nekem a sebességet. Már görcsösen tapogatom a sebváltót menet közben, hogy megbizonyosodjak arról úgy van-e, ahogy hagytam.

Minden óra után sírhatnékom volt, úgy szálltam ki a kocsiból. (Hazafelé sírtam is.) Hogy én kész csőd vagyok. Kár volt elkezdeni.

Aztán párom haverja elvitt vezetni a kocsiján.

Féltem a forgalomban (az nem oktató kocsi, nem tud kijavítani ha elcseszem), bizonytalan voltam, rettegtem, hogy lefulladok, meg hogy hogy hagyom a váltót. A helyzet felismerésem is pocsék. De semmi probléma nem volt. Parkolásokkal sem. Megdicsért, hogy jól vezetek, csak látszik, hogy most kezdtem. Bizonytalan vagyok. No, meg a helyzet felismerés lassabb, bizonytalan.

Mikor mondtam neki, hogy több mint 300 óránál járok, teljesen elképedt, hogy akkor mit csináltunk az oktatóval?

Felajánlotta, hogy megtanít, ha meg lesz a jogsim. Addigra neki is lesz szabad ideje. Jön velem minden hová.

Tegnap kérdezte az oktatóm, hogy hagyott-e nekem a párom itthon pénzt? Mondom, igen, egy 20-ast. Vissza kérdezett, hogy 25E Ft? Mondom, nem, 20E Ft. Miért? Erre ő: Legalább 30E kellene.

????? A multkor még csak egy 10-esről volt szó.

Én elásom magam, ha most sem sikerül! Akkor is mélységesen fogom magam szégyellni, ha sikerül.

Ebből a pénzből 2 normális ember már simán letehette volna a jogsit. Ráadásul a párom fizette nekem.

Ti jártatok már így?

Mennyit adjak neki?

Az oktatónak is kell, vagy csak a vizsga biztosnak? Vagy azért kért 30-at, hogy 10-et neki, 20-at a vizsga biztosnak?

Mit csináljak?

2014. nov. 10. 18:20
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Köcsög lehúzós banda, hagyd ott őket most azonnal. köteles kiadni a kartonod, ha el akarsz menni. nem tarthat ott. vegyél 2-3 órát egy normális oktatótól, utána meg menj el vizsgázni. sztem tuti elsőre átmész így, kenőpénz nélkül.
2014. nov. 10. 18:22
 2/16 A kérdező kommentje:
Már ki van fizetve az 5. vizsga, az időpont is megvan. :(
2014. nov. 10. 18:25
 3/16 anonim ***** válasza:
hm na hogy van ez? ha 5x buksz, újra kell kezdeni az egészet?
2014. nov. 10. 18:28
 4/16 Trafó1 ***** válasza:
Csatlakozom az előttem szólóhoz, sőt még a feljelentés is beleférne, nálunk az asszony is 5.-re vizsgázott le, az oktatók főnöke kísérte el az ötödik vizsgára azóta karambol nélkül vezet igaz óvatosan és megfontoltan, már hamarabb le kellett volna lépned.
2014. nov. 10. 18:29
 5/16 Trafó1 ***** válasza:
nem kell újra kezdeni max egy alkalmasságit kell csinálni.
2014. nov. 10. 18:30
 6/16 A kérdező kommentje:
De, újra kell. Ha az 5. nem sikerül akkor alkalmassági kell, plusz újra kell kezdeni mindent.
2014. nov. 10. 18:43
 7/16 anonim ***** válasza:

első vagyok megint. sztem akkor se adj nekik semmit. ha adsz nekik csúszópénzt, mi a garancia, hogy át fogsz menni? semmi. ha meg csúszó nélkül megbuktatnak, legalább nem tömted a zsebüket.

Én konkrétan megmondanám az oktatónak, hogy leszarom az egészet. Ha átmegyek átmegyek, ha nem, akkor hello van. Mehetünk a vizsgabiztosért. Pénz? Jaa az nem lesz, főnök.

Nem fognak megbuktatni, hisz ha elmondod mindenkinek, hogy milyen köcsögök, akkor az jóó nagy bevételkiesés lesz nekik.

2014. nov. 10. 18:48
 8/16 A kérdező kommentje:

Szerintem rám fognák, hogy én hazudok.

Csak túl akarok már lenni az egészen végre és nem találkozni vele többet. Már a rosszullét kerülget, ha bele gondolok, hogy lassan fél milla, amit a jogsimra költ a párom.

Ha meg így is megbuktat, akkor vissza kérem a pénzem egy feljelentéssel körítve, de meg is verem úgy Isten igazából.

2014. nov. 10. 18:57
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Nehéz ügy, nem kellett volna eddig eljutni. 370 óra?! Atyaég. Már réges - rég ott kellett volna hagyni az oktatót. Én a következőt tenném: oktatót, sőt sulit váltanék. Kicsit lazítanék néhány nap, hét, másra gondolnék, mással foglalkoznék egy ideig. Aztán egy új, türelmes oktatóval vennék pár órát, mérje fel a tudásom. Ha nem biztos még, megbeszélném vele, hogyan lehet "okosban" elintézni. Ha megvan a papír türelmes párral, rokonnal az első időkben együtt vezetni, gyakorolni. Az a gyanúm, téged csúnyán levettek. Mikor én vizsgáztam ('93) elég volt egy - egy ezres a vizsgabiztosnak, oktatónak, ma már ez nem mérvadó. De 370 óra irgalmatlan lehúzás szagú.
2014. nov. 10. 18:59
 10/16 anonim ***** válasza:
én igaz, hogy 2-re mentem át, de se oktatónak, se biztosnak semmi extrát nem fizettem. Annyi, hogy bukás után vettem még 2 órát. Ha szóba hoztam volna a kenőpénzt, sztem ki is b*szott volna az oktatóm az autóból.
2014. nov. 10. 19:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!