Melyik ma a legbiztonságosabbnak mondható autó?
4 árkategóriát szeretnék így meghatározni
5 Millió FT
20 Millió Ft
50 Millió Ft
Illetve a kategória aminek nincs felső határa.
Pusztán azért érdekel a dolog, mert szeretnék ilyen körben is tájékozódni. Úgy tudom, hogy a Volvo-k a nyerők, és pusztán a Bentley-k tudnak túltenni rajtuk. Igaz-e ez?
Hát most nem nézem meg hogy melyik kocsinak miylen ára van de 5 millió alatt pl kapsz új Renault-ot és azok elég biztonságosak.
20 millió alatt simán van volvo és a volvo az nagyon komolyan veszi a biztonságot.
50 millió alatt pl a Mercedes S-class is biztonságos mert alapból elég felszerelt és van benne anyag bővel.
Általában igaz hogy a nagy kategóriás autók biztonságosabbak, magasabb felszereltségűek(biztonsági felszereltség is) és komolyabb műszaki megoldásokat alkalmaznak ezeknél.
Én a Volvoban bízok. Lehet hogy drága, de nekem megér annyit a saját, és a szeretteim biztonsága.
Hát minél drágább egy autó, annál biztonságosabb, pl. az új S Merciben el se merem képzelni mik lehetnek..
De olyan hogy tuti biztonság, olyan nincs.
Van egy X sebesség felett ahol már egy Volvobol is ugyanúgy sütisvillával szednek ki, mint egy Suzukiból. Ismételném önmagam, olyan, hogy biztonságos autó nincs, és egyhamar nem is lesz. Maximum biztonságosabb, mint a többi.
1) az új autók elég biztonságosak
2) a merci és a volvó valóban nagyon komolyan veszi a biztonságot, bennük jobban bíznék, mint a többiekben
3) a nagyobb acélpáncel (értsd: minél nehezebb az autó) szintén a túlélésedet segíti a mai kocsikban, ahol komoly gyűrődőzónákat terveznek és légzsákok + övfeszítős öv stb. véd.
4-es:
Nekem üzentél.
Nem azt állítom, hogy 150 km/h-ig nem szállsz ki egy autóból. De van az a sebesség (200+) amikor már olyan mindegy hogy miben ülsz, nem sok esélyed van.
Persze millió körülménytől függ, aláírom. Hogyha leszánkázol egy mezőre, és ott megállít mondjuk a frissen felszántott föld, nyert ügyed van, valakinek még terve van veled.
De ha ez éppenséggel egy betonfal, akkor kerül elő kiskanál és a szemöldökcsipesz amivel összeszednek, full mindegy miben ülsz..
Köszönöm!
Akkor közel jártam, csak a Bentley - Mercedes volt az, amit nem sikerült eltalálni :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!