Kuplung: benyomásnál van mikor kattan?
Suzuki swift 2001.
Van, hogy váltáskor kb. a benyomás 3/4énél nagyon halkan kattan a kuplung.
Máskor nem ad hangot.
Mi lehet a gond vele?
Olaj megvan, nem hinném, hogy bovden..
szerintem pedig a bovden lesz.
Én ilyenkor azt szoktam, hogy kiszedem a kuplungbovdent, és jól beolajozom. (egyik végét megfogom, és a bovden mentén szépen műszerolajat folyatok bele, míg az alján nem kezd csöpögni.)
Astránk van, gyakori a jelenség.
ezután visszrakom, és láss csodát, vajpuha kuplung, és nincs kattogás, nyöszörgés.
Megpróbálom a bowdent kenni, de üresen nem alapjáraton, álló motornál nem csinál semmit.
Én már féltengelyre is gondoltam.
Nekem is 2001es swiftem van, és néha nekem is kattan valami amikor kinyomom a kuplungot, általábanmenet közben 2 fokozatban van a váltó én akkor hallom, ( ilyenkor kinyomom és a kuplungot és katt)
Meg lett a hiba oka neked?
előre is köszönöm a választ!
Nem. Elhagyta.
Öngyógyító.....
akkor várom, vagy kiadja mi baja vagy megjavul :) bemelegedve már . ritkábban csinálja
Tavaly volt felújítva a váltó szervizben. Emiatt reménykedem nem a váltóból jön :(
Lámpáid nem estek még ki a hátsók? nekem párhete elengedte magát a felfogatása :( elért a műanyag :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!