Miskolcon ajánlanátok autovezetö oktatót? Akinek van türelme .
Nem értem az ilyen kérdéseket miért nem ismerősöknek teszitek föl, akikben valamennyire megbíztok, és részletesebben is meg lehet beszélni, hogy milyen is valójában az oktató.
Vannak jó oktatók, kevésbé jók és rosszak, de nagy tévedés azt gondolni, hogy egy szigorú oktató nem lehet jó, nem biztos az, hogy türelmetlenség miatt förmed rá a tanulóra, ha az komoly hibát követ el.
Ejnye-bejnyékkel, nem számít, ne törődj vele stílusú dorgálások sokszor többet ártanak, mint használnak, a jó oktató arra érez rá, hogy az adott pillanatban milyen szigorral kell bánni a tanulóval.
A tanulónak meg a gyakorlati oktatás elkezdése előtt rendbe kell rakni a gondolatait, nem megijedni attól, ha az oktatója bizonyos helyzetekben okkal ráförmed.
Különböző habitusú emberek oktatnak, aki türelmetlen nem való oktatónak (vannak olyanok is), de nagyon ritka, az olyan oktató, aki soha nem emeli fel a hangját.
Az fontos, hogy az oktató és a tanuló között azért legyen együttműködés, utálkozva szenvedés együtt dolgozni, de a tanulónak legyen önkritikája is:
- rám förmedt (igaza volt?)
- rosszul esett (de tanulok belőle?)
Kényes helyzeteben hibázó tanulót az oktatók nem haragból szidják le, egyszerű pszichológia: így hamarabb megjegyzi, mélyebben beleivódik, hogy ilyen hibát nem szabad csinálni.
Meg lehet ezt érezni egy szigorú oktatón is, hogy tényleg csak szigorú-e, vagy van benne rosszindulat is a tanuló felé.
A szigor nem jelenti a türelem hiányát, türelmetlen oktatót tényleg kerülni kell, de ismétlem: ebben ismerősökre ajánlott hallgatni, akik konkrét esetekkel tudják részletezni, hogy X, Y-hoz miért érdemes, vagy miért nem érdemes menni, s az sem egy könnyű feladat, hogy kiszűrd a tőled teljesen elütő habitusú haverok véleményéből az igazságot.
Látod, itt sem tolonganak a válaszadók, s ha beleolvasol néhány hasonló kérdésre adott válaszokba, egymásnak ellentmondó véleményeket lehet találni.
Az elméleti vizsgán már túl vagy?
Az oktatók nem függetlenek, valamelyik autós iskolához tartoznak, a tanuló beiratkozik az iskolába, sikeres KRESZ vizsga után választ egy oktatót a lehetséges személyek közül, de arra is van lehetősége, hogy átmenjen egy másik iskolába.
Mindezt csak azért írom le, mert ha tagja vagy valamelyik iskolának az ott szóba jöhető oktatók közül kellene választanod, ha pedig még nincs iskolád, első lépésben arról dönteni, hogy melyik legyen az.
Akkor első lépés az iskola választás, és az elméleti oktatás időtartalma alatt lesz alkalmad további információkat szerezni :-)
http://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__autok-motorok__600..
Láthatod, nem tolonganak a válaszadók, kiindulásnak ennyi van, de próbálj érdeklődni a környezetedben is.
én tuti nem mentem volna női oktatóhoz. pedig én is nő vagyok.
egy 30as, nagyon laza fickó volt az oktatóm, soha nem üvöltött vagy küldött el a bús fenébe. egyetlen egyszer förmedt rám, amikor egy olyan dolgot rontottam el, amit már 100x a fülembe rágott.
inkább poénosan mondta a dolgokat, és volt, amit annyiszor elismételt, hogy ma is a fülemben cseng, és alkalmazom is. ez célravezetőbb módszer, bár igazán vezetni akkor tanulsz meg, ha már egyedül közlekedsz.
nem miskolci vagyok, csak támpontként írtam ezeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!