Van egy Csepel 125 motorkerékpárom, szeretném a blokkját felújítani csapágyak szimeringek, stb, hogyan kezdhetem el?
Ez első lépés egy megfelelő blokkszéthúzó szerszám elkészítése.
Ha ez megvan akkor pedig a csapágyakat sütőben érdemes eltávolítani a blokkfelekből. Így nem sérül az alu.
(persze mindenekelőtt sok.sok szakirodalmat, gépkönyvet átnyálazni, valamint hasznos lehet még: veteran.forum.hu)
Az új csapágyak behelyezése előtt pedig szintén pár percre mehetnek a sütőbe a blokkfeleknek. Aztán jó esetbe a csapágyaknak be kell "esniük" a helyükre.
Igazából kellene csinálni hozzá egy behúzó szerszámot. Az a legbiztosabb.
De ha erre nincs lehetőség akkor marad a finom kocogtatás(szigorúan gumikalapáccsal).
De tényleg csak nagyon finoman. És persze az nem árt ha itt is igénybe veszed a sütőt. Csapágyakkal együtt előmelegíted a blokkfeleket.
Jó kérdés.
Azért ne izzon, de 100°C szerintem kellhet. Bár lehet elég kevesebb is.
Én sose mértem. Gázlámpával nekiestem, kicsit melegítettem rajta aztán finoman benyomtam a helyére a csapágyat. Kiszedésnél szintén.
Persze ha van lehetőséged betenni a sütőbe, és jól is csinálod akkor elvileg szinte beesik a helyére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!