Meddig használható egy téli gumi?
2004-ben nem is volt 16 hónap!
:D
A 2004 16. HETI gumi pedig elég régi már, megérett a cserére. Viszont ha nincs kopásjelen, és nem repedezett, akkor használhatod, csak ne menj vele alpesi túrákra!
"Ennek ismeretében már tudom, mennyivel előbb kell megkezdeni a fékezési manővereket."
Eddig oké, de mi van ha kiugrik eléd egy kisgyerek? Akkor nem tudsz felkészülni korábban, de ha szar a gumi és elcsúszol, akkor gondban leszel.
Bocs bocs elírtam 16 heti.
A korrigálást úgy értettem, hogy ha érezhető lenne, hogy csúszik az autó, mert mondjuk régebbi a gumi, abban az esetben nyilván cserélném. Nincs repedezve, fakulva, szál szakadva :), koptatva (ív, kagyló etc), néhány helyen még a kis "szőrök" is rajta vannak. UV nem érte, szakszerűen tárolta az előző tulaj. Nem deformált, nyomás jó.
Egy 10 éves téligumi már használhatatlan.
Lehet hogy a mintázata jó,és nincs is kirepedezve,de a rugalmassága már rég a múlté,nem tölti be azt a szerepet,amire tervezték.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!