Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Holnap megyek forgalmi vizsgár...

Holnap megyek forgalmi vizsgára, vizsgapapírt kell vinni?

Figyelt kérdés
Most olvasom neten, hogy kell vizsgapapírt vinni amit elméleti vizsga után kaptunk. De én nem emlékszem, hogy kaptam volna olyat, és az oktatóm csak azt mondta, hogy személyimet vigyem csak magammal.
2014. nov. 2. 21:46
 1/10 anonim ***** válasza:
55%
Orvosi alkalmasságit, egészségügyit meg személyigazolványt vigyél! Sok sikert! :)
2014. nov. 2. 21:53
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
csak személyit kell, többi hülyeséget beszél , meg szemüveget ha szemüveges vagy
2014. nov. 2. 22:00
 3/10 anonim ***** válasza:
Vizsgapapír már nincs. Csak volt 1 éve kb. Mostmár elektronikusan megy minden.
2014. nov. 2. 22:28
 4/10 anonim ***** válasza:

Elméleti vizsgáról nem adnak ki igazolást papíron, elektronikus nyilvántartás van.

A gyakorlati oktatást (vezetést) el sem kezdhetik addig, amíg nincs meg az elméleti vizsga - nem jellemző, hogy tanuló kocsit megállítanak, de váratlan esemény előfordulhat bármikor, s az oktatók sem hülyék, nem kockáztatnak, az előírt adminisztráció nélkül nem kezdik el a gyakorlati oktatást.

A vizsgabiztos két dokumentumot kér el, az egyik, az oktatónál lévő Vezetési karton, a másik a tanuló személyi igazolványa.

Abban az esetben, ha vannak korlátozások a kartonon feltüntetve (pl. szemüvegben vezethet) annak betartását is megkövetel(het)i a vizsgabiztos.

Indulás előtt aláíratja a tanulóval a vizsgalapot, sikeres vizsga után ezt a lapot oda is adja a tanulónak (megnézheti milyen hibákat vétett, elteheti emlékül), sikertelen vizsga esetén a vizsgabiztosnál marad a lap...

Szerezz magadnak vizsgalapot :-)

A vizsgabiztos lehet szigorú, de lehet nagyon segítőkész fazon is.

Csak a vizsga napján tudják meg ki, hová megy vizsgáztatni, a vizsga előtt az oktatód már fogja tudni ki lesz a vizsgabiztos, szigorú-e, vagy engedékeny, s milyen bogarai vannak (mi az, amit szigorúan megkövetel, s mi az, amit esetleg hajlandó elnézni).

Abban is nagy igazság van, amit az oktatóm mondott. ha a tanuló az első 15-20 percet hiba nélkül levezeti, a vizsgabiztosok hajlamosak a további időt lazábban venni.

Ez nem azt jelenti, hogy súlyos hibával nem lehet megbukni a vizsga utolsó perceiben sem, de a kisebb hibákkal már kevésbé törődnek, nem húzogatnak minden apróságért strigulákat.

2014. nov. 2. 23:47
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat és a jókívánságokat. Sikeres vizsgát tettem. :)
2014. nov. 3. 13:46
 6/10 anonim válasza:
Akkor gratula :)
2014. nov. 3. 14:41
 7/10 anonim ***** válasza:

Gratulálok :-)

Hogy ment? (jól, mert sikerült a vizsgád)

Milyen hibákat látott a vizsgabiztos? (megkaptad a vizsgalapot, azon meg tudod nézni)

2014. nov. 3. 15:16
 8/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Hihetetlen nagy szerencsém volt a vizsgabiztossal. Egy kedves, idős férfi volt. Nem izgultam vezetés közben (szerencsére jól bírom az ilyen helyzeteket), bár eleinte remegett a lábam a kuplungon. Az oktatóm nagyon rendes volt és a 29 óra vezetés alatt nagyon jól felkészített, bár nem mondanám, hogy én lettem volna a legügyesebb tanuló a világon, sőt... A vizsgalapomon nincsen hiba feltüntetve, de a vizsgabiztos a legvégén felhívta a figyelmemet arra, hogy néha túl bizonytalan vagyok, de gyakorlással menni fog. A parkolások még soha életemben nem mentek ilyen jól, bár kitolatásnál egy picit akadályoztam egy másik autót. (Ezért egy szigorúbb vizsgabiztos már meghúzhatott volna.) Aki még vizsga előtt áll az nagyon figyeljen arra, hogy jó parkolóhelyet válasszon! Nem kell elkapkodni, én is inkább megkerestem a lehető legnagyobb helyet.

Szóval a vizsgához nagy figyelem kell és egy halom szerencse, hogy jó vizsgabiztost kapjon az ember. :)

2014. nov. 3. 15:40
 9/10 anonim ***** válasza:

Azért kérdeztem rá a részletekre, mert rengeteg olyan kommentet lehet olvasni, hogy a vizsgabiztosok szemetek, ok nélkül megbuktatják a vizsgázót, ha az nem fizet zsebbe nekik...

Nem állítom, hogy nincsenek korrupt, szemét vizsgabiztosok is, de nekem is a tiedhez hasonló segítőkész vizsgabiztoshoz volt szerencsém (előzőleg meg fel sem merült, említést sem tett az oktatóm arra, hogy megvesztegetéssel vizsgázzak).

A vizsgabiztos megnézi, hogy a tanuló hogy vezet, lehetnek szerencsétlen pillanatok a vizsgán, meg lehet bukni, de normális vizsgabiztosnak nem célja, hogy megbuktassa a vizsgázót, ha úgy ítéli meg, hogy képes egyedül közlekedni.

Melyik városban vizsgáztál, ha nem titok?

2014. nov. 3. 15:54
 10/10 A kérdező kommentje:
Akkor mi a szerencsések közé tartozunk. Nem titok, én Veszprémben vizsgáztam. Hiába vezettem le azt a 29 órát, még így sem volt túl ismerős a terep. Közepes a forgalom, pláne ma nagy köd volt így fele annyian voltak az utakon, mint szokás, szerencsére. Én egy kis autósiskolába jártam, összesen 3 vagy 4 oktató van itt. És nálunk sem jött szóba egyáltalán a kenőpénz. A vezetési kartonomat is szabályosan vezette az oktatóm, nem csak úgy ímmel-ámmal és sosem akart lehúzni egy fillérrel sem. :)
2014. nov. 3. 16:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!