Nemrég kaptam meg a jogsimat, viszont nem vagyok azzal tisztában, hogy vezethetek-e egyedül?
Ez lenne a kérdésem , hogy még nem vagyok 18 és vezethetek-e egyedül vagy csak úgy, hogy ha ül mellettem valaki akinek van jogsija ?
Sokféle változatot olvastam neten.De valami biztos dolog érdekelne.
Csak erre nem figyeltél a tanfolyamon, vagy másra sem?
Mert ha az elsőbbségadásról is ennyit tudsz, jobb, ha nem is akarsz autóba ülni.
Vezethetsz egyedül!
2 évig a vezetőiengedély kezdő vezetőiengedélynek számit ami azt jelenti hogy se külföldre nem mehetsz se fútót nem huzhatsz ez idö allat
Csak egy utolsó megjegyzés a kérdés butaságát illetően.
Gondolod hogy ha lenne ilyen korlátozás (nem vezethetsz egyedül), akkor arról nem tájékoztatnának a tanfolyamon? Ugyanúgy, ahogyan azt elmondták, hogy 2 évig nem vontathatsz, szerinted kihagynának egy ilyen fontos infót? Nyilván nem...
A vontatást leszámítva ugyanolyan jogsid van, mint mondjuk Édesapádnak.
Tessék:
Változás a jogszabályban: ezek az érvényes korlátozások
A kezdő jogosítvány jelentősen korlátozza fenti jogosultságokat. Jó tudni például, hogy a vezetési jogosultság megszerzésének napjától számított két évig, − a Magyar Honvédség kezelésében lévő járművek kivételével − nem vontathatunk pótkocsit. A motorosokra is vonatkozik a korlátozás, mely szerint a kezdő vezető, akinek motorvezetésre van érvényes jogosítványa, utast két évig nem szállíthat - mondta Bezzegh.
A korábbi szabályozás a rendőrséget jogosította fel arra, hogy a minősítés idejét legfeljebb két alkalommal, egy évvel meghosszabbítsa. Erre akkor kerülhetett sor, amikor a közúti közlekedés szabályainak megszegésével elkövetett közlekedési bűncselekmény miatt a bíróság a jogosult büntetőjogi felelősségét jogerősen megállapította, vagy közúti közlekedési szabálysértés elkövetése miatt a vezetői engedély visszavonását a szabálysértési hatóság jogerősen elrendelte.
A jelenlegi szabályozás alapján az időtartam már nem meghosszabbodik, hanem a kétéves ciklus újra kezdődik - emelte ki a D.A.S. JogSzerviz jogtanácsosa. Ennek megfelelően a kezdő vezetői engedély minősítés kétéves időtartama közlekedési szabálysértés vagy bűncselekmény miatt jogerősen kiszabott járművezetéstől eltiltás, illetve a vezetői engedély külön jogszabályban meghatározott visszavonásának leteltét követően kezdődik újra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!