Led-es lámpák utólag?
Nem tudom ki hogy van vele, de nekem a t*köm tele van ezekkel a ledes lámpákkal. Ma reggel óriási ködben autóztam (szinte tejben). A 60km alatt 3 olyan autóval (egyik ráadásul fehér volt) amelyiknek elöl led lámpája volt hátul viszont a piros helyzetjelzők nem világítottak. Elől ugye a led világít, aki szemből jön lát, a többi meg la van xarva, minek kapcsoljam be a lámpát.
Oké hogy őt a szemből jövők észre veszik, de a hátulról is látszani kell. Nem tudom milyen szabály van ezeke, de nagyon elegem van ezekből a 100 éves Jettákból és Vektrákból amik csak elöl világítanak.
Az igaz, hogy az E jelű DRL(nappali menetfény) használható a tompított helyett, -nappal, de "korlátozott látási viszonyok", -és ilyen a ködös idő is- esetén továbbra is kötelező a tompított világítás(esetleg ködlámpa) bekapcsolása ami a hátsó világítással is együtt működik!
Tehát csak a DRL ködös időben szabálytalan, olyan mint ha nem volna a világítás bekapcsolva, -büntethető!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!