Fordítva tettem be az akksit töltés után a suzukimba (swift II). Csinálhatott nagy kárt a dolog? Nem próbáltam indítani, mert észrevettem és megfordítottam, de utána se kép se hang.
Jó esetben csak egy-két biztit vert ki, rosszabb esetben pár dolog tönkre ment a fordított polaritás miatt!
Hallod azért nagy művész vagy, hogy az elméletileg bolondbiztos cuccot fordítva szereld össze!
Nekem is swift 2 van, de nem lehet csak úgy megcserélni..nagy ügyesség kell hozzá.
egyébként tönkremehet az elektronika,de egy próbát megér, hogy beindítod a helyes polaritással. aztán meglátod. vagy van védelem, vagy nincs...
ha beindul, akkor ne pörgesd, várd meg, hadd melegedjen...aztán kiderül.
Több kérdés is felmerül?
-Miért vetted ki töltéshez?
-Miért kell egy autó akkuját tölteni? Vagy jó az akku és a generátor, és akkor nem kell tölteni, vagy a kettő közül az egyik döglődik, és a töltögetés csak elodázza a probléma igazi okának elhárítását (generátor javítás, akkucsere). 27 éve vezetek, de lassan félmillió kilométer alatt sosem volt szükségem arra, hogy töltögessem az akkut.
A kérdésre a válasz: A generátor nincs biztosítva, a diódahidat 100%, hogy leégetted, ezután ha az akkut helyesen rakod be, akkor sem fog tölteni, mert jobb esetben megszakadtak (nem tölt), rosszabb esetben leégtek, és átmentek zárlatosba, ettől kezdve a jól berakott akkunál a saru felrakáskor szikrázni, a generátor diódahídja pedig füstölni fog.
A többi cucc: lehet hogy biztosíték védi, de egy biztosíték lassabban ég ki, mint ahogy egy félvezető tönkremegy. A legrosszabb lehetőség, hogy a rádió és a motorvezérlő elektronika is tönkrement.
A generátort már írtam, a biztosan tönkrement, az egyenirányítóhíd 100%, a feszültségszabályzó majdnem biztos.
Ha bontott alkatrészekkel pótolod, szerelői munkadíjjal együtt jó pár tízezredben benne lesz a javítás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!