Első autó? Bmw, honda, swift, esetleg más?
Utolsó, az Opeles tanácsod OK, de a BMW-ről nem sok fogalmad van szerintem. Az egész autóban 15 db szilent van, a kompaktban még kevesebb. Ezek közül 4 db van, ami tönkre szokott menni, de egyszer ki kell cserélni tömör fajtára, és többet nem kell ahhoz sem nyúlni.
Én az E36-omat teljesen átszilenteztem poliuretánra, és mikor szedtük szét, meglepve láttam, hogy az összes szilent hibátlan állapotban van, 18 év és 280ezer km után. Akit 4 db szilent cseréje anyagilag megvisel, annak pedig nem tudom milyen autó való.
Az Opel titka, hogy nem Isuzu dízelt és nem 1.2-es benzineset kell venni. Az 1.6-os moci elég takarékosan és egészen jól mozgatja. De tény hogy a suzuki 1.3-as motorral jobb súly/le arányal rendelkezik. Az 1.6-os Opelben meg nagyobb ugyan a súly, de a nyomaték is.
A BMW titka meg az, hogy ki kell fogni. Az előző válaszolónak nagy mákja volt, de amit írt, az sajnos nem általános és ezt úgy írom, hogy nem 1db BMW-t láttam már, hanem rendegetet és nem csak ehajtani a buszmegálló előtt. Ezért BMW-ről szerintem ne álmodozz, ha Suzuki, Opel stb. árkategóriában gondolkodsz.
11-es vagyok. Nem volt mákom, mert ezen kívül sokat kellett rákölteni, csak a szilentekre írtam példának. A futóművük nem annyira kényes. Bonyolultabb, mint egy Opel, de azért nem az, amiben állandóan kopog valami.
Jól mondod egyébként, ki kell fogni. Én türelmetlen voltam, megvettem egyet, amelyik jó alapnak tűnt, de utóbb kiderült, hogy mégsem volt annyira az. Igaz, nálam ez eleve hobbiautónak indult, és úgy mentem autót venni, hogy a motor, a hajtás és a karosszéria legyen egyben, a többi már könnyen javítható. Végül elégedetlen voltam egy csomó mindennel rajta, és egy kisebb vagyont öltem bele. Viszont ha csak a karbantartás lett volna a cél, akkor nem emésztett volna fel olyan sok pénzt. Ilyen korban egyébként bármelyik autó tisztességes helyrerakása sok pénzt el tud vinni. Csak a legtöbben nem foglalkoznak vele, hogy kicsit zörög itt, nyüszög ott. Esetleg az olajcserét megcsinálják, menjen át műszakin, oszt jól van az úgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!