Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autóhifi BMW 320D Sedan-ba (E90)?

Koaxk Ábel kérdése:

Autóhifi BMW 320D Sedan-ba (E90)?

Figyelt kérdés

Adott egy BMW 320D Sedan (E90).

Ki akarom cserélni a gyári hifi-t mert pocsék hangja van.

Elől az ajtóban van egy pár 10cm-es hangszóró, hátul a kalaptartóban szintén egy pár 10cm-es hangszóró.

Valamint a két első ülés alatt van egy pár 16cm-es "mélynyomó".

A kérdésem az lenne, szerelt e már valaki ilyen autóban a gyári hangszórók helyére picit jobb minőségű hangszórókat?

Konkrétan az ajtóban található 10cm-es hangszóróknak mekkora lehet a max beépítési mélysége, hogy még ne érjen bele az ablakba?

2014. okt. 24. 18:55
1 2
 11/19 dirtboy ***** válasza:
hangszóróban persze de ez árkategória függő,mac és phono olcsóbb alpine felejtős,kicx,hertz maradhat valamint audio system,gladen,jbl ezeket nézegesd 30-35ezres árkategóriáig kb. lehetőleg olyan szett lenne jó aminek rendes hangváltója van tehát nem csak egy kis dobozka hanem rendesen légmagos tekercsek,ellenállások,kondikból épített hangváltó.
2014. okt. 25. 20:01
 12/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm az infókat! :)
2014. okt. 25. 20:19
 13/19 dirtboy ***** válasza:

nincs mit,használt termékek közt is érdemes szétnézni,sokat lehet spórolni

ajtót pedig érdemes bitumenlapozni,sokat javít a hangszórók hangján.

2014. okt. 25. 20:29
 14/19 daneluszki válasza:

Érdeklődnék, sikerült jobbítani a hangzást az autóban?

Én is ebben a cipőben járok. E90-ben cserélném ki az ajtó hangszórókat, valami jobbra. Hiányzik, kevés a magas hang. Valami kétutas koax hangszóróban gondolkozok, különálló magast nem akarok befúrni, beépíteni. Maradjon a kinézet gyári!

Neked mit sikerült beépíteni az ajtókba?

2015. nov. 29. 14:32
 15/19 dirtboy ***** válasza:

daneluszki

bocs hogy bele szólok.

koaxal nem biztos hogy sikerül javítani a magashangon.

a magas frekvencia baromira irányított,ezért is szokták azt fentre helyezni valamint fixen beépítés előtt több pozícióban és irányban tesztelni hogy hogy jobb.

a tengelytől már 30fokkal eltérve is elég nagy hangerő esés lehet valamint bizonyos tartományok tompulnak.

meg jegyzem vannak magasak ahol ez nem gond hanem pont hogy ez javít rajta.

a koax esetében a magas is lent lesz,adott pozícióban,adott irányba sugároz majd.

nagyon nem jó szögben,így a felsőbb frekik kb full tompák lesznek,emiatt nem biztos hogy végül mosollyal az arcodon lesz kész a hifid ha koaxiáisat választasz.

2015. nov. 29. 15:20
 16/19 A kérdező kommentje:

daneluszki

Szia! Nem néztem a kérdésemre a válaszokat egy ideje, most láttam, csak, hogy kérdeztél.

Igen sikerült egész "profi" rendszert építeni.

Én ezt a hangszórót tettem be előre:

[link]

Ez tökéletesen BMW kompatibilis, annyi, hogy nekem kellett egy külön BMW műanyag elemet vennem az ajtóba, hogy a magassugárzó gyári helyre beépíthető legyen.

[link]

Az enyémnél ugyanis, csak a 10cm-es szélessávú hangszóró volt az ajtóban, nem volt külön magassugárzóm, de ahogy olvasom nálad is hasonló a helyzet.

Ez azért jó, mert pár ezres tétel és nem bontja meg az autó gyári belterét.

Hátra egy pár koax hangszórót raktam az bőven elég a hátul ülőknek:

[link]

Ezeket fejről hajtottam, de sajnos a gyári rádió végfoka nem bírja a terhelést így full hangerőn letiltott folyamatosan, ezután fejegységet cseréltem.

Sokkal szebben is szólnak a hangszórók, és azóta stabil a rendszer is.

Hátul van még nekem egy monoblock JVC erősítőm egy Alpine bandpass ládával:

[link]

Nekem olyan 3 kilóba állt meg a hifi, persze ebbe egy profi műhely munkadíja is benne van, na meg eleve a gyári rádió cseréje is érzékenyen érintett, mivel ahhoz, hogy ne bukd a gyári rádió szolgáltatásait egy kb 50 ezres átalakító kell + az új rádió, szóval nálam a rádió csere eleve súrolta a 100 ezres tételt. :)

Akkor szíven ütött, de összességében, nagyon nem bántam meg, mert a fél életem a kocsiban töltöm és imádom a zenét.

2016. jan. 9. 13:28
 17/19 daneluszki válasza:

Látom alaposan belenyúltál. Ha sikerült azt a hangzást megkapni amit vártál, elégedett vagy, akkor nem olyan sok az a 300 pénz! ;) Alapos voltál, minden dokumentálva van! :)

Én ebből az átalakítósdiból már kinőttem. Nekem csak a magas hiányzik, azt pótoltam. Nekem is csak a 10-es sima hangszóró van az ajtó kárpitba. Ahhoz vettem bontóból 1 pár gyári magas sugárzót a komplett kerettel együtt, úgy mint te. Nekem ennyi is elég. :)

2016. jan. 12. 20:32
 18/19 daneluszki válasza:
dirtboy igazad van. Közben én is inkább a külön magas megoldásnál álltam meg. És abból is a gyárit raktam bele, ami az autó belső teréhez van kitalálva. :)
2016. jan. 12. 20:36
 19/19 A kérdező kommentje:

Neked is az alap "stereo"-nak csúfolt rendszer van a kocsidban, ami bevallom számomra pocsék hangzású volt.

Volt már pár autóm, de a BMW számomra kritikán alulit nyújtott gyári hifi terén.

Előtte egy Audi A3-asom volt szintén alap hangrendszerrel, és ott alapból 16-os komponens szett volt csomagtérbe rejtett mélynyomóval.

Ehhez képest a fiatalabb BMW gyári hangrendszere egy kalap xar volt.

Eredetileg én is úgy indultam neki, hogy csak picit javítok a hangzáson, aztán ez lett a vége, de tényleg nem bántam meg. Ezeket a cuccokat amiket linkeltem bátran ajánlom, ha egyszer úgy döntesz, hogy tovább akarsz lépni.

2016. jan. 15. 16:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!