Autóhifi BMW 320D Sedan-ba (E90)?
Adott egy BMW 320D Sedan (E90).
Ki akarom cserélni a gyári hifi-t mert pocsék hangja van.
Elől az ajtóban van egy pár 10cm-es hangszóró, hátul a kalaptartóban szintén egy pár 10cm-es hangszóró.
Valamint a két első ülés alatt van egy pár 16cm-es "mélynyomó".
A kérdésem az lenne, szerelt e már valaki ilyen autóban a gyári hangszórók helyére picit jobb minőségű hangszórókat?
Konkrétan az ajtóban található 10cm-es hangszóróknak mekkora lehet a max beépítési mélysége, hogy még ne érjen bele az ablakba?
nincs mit,használt termékek közt is érdemes szétnézni,sokat lehet spórolni
ajtót pedig érdemes bitumenlapozni,sokat javít a hangszórók hangján.
Érdeklődnék, sikerült jobbítani a hangzást az autóban?
Én is ebben a cipőben járok. E90-ben cserélném ki az ajtó hangszórókat, valami jobbra. Hiányzik, kevés a magas hang. Valami kétutas koax hangszóróban gondolkozok, különálló magast nem akarok befúrni, beépíteni. Maradjon a kinézet gyári!
Neked mit sikerült beépíteni az ajtókba?
daneluszki
bocs hogy bele szólok.
koaxal nem biztos hogy sikerül javítani a magashangon.
a magas frekvencia baromira irányított,ezért is szokták azt fentre helyezni valamint fixen beépítés előtt több pozícióban és irányban tesztelni hogy hogy jobb.
a tengelytől már 30fokkal eltérve is elég nagy hangerő esés lehet valamint bizonyos tartományok tompulnak.
meg jegyzem vannak magasak ahol ez nem gond hanem pont hogy ez javít rajta.
a koax esetében a magas is lent lesz,adott pozícióban,adott irányba sugároz majd.
nagyon nem jó szögben,így a felsőbb frekik kb full tompák lesznek,emiatt nem biztos hogy végül mosollyal az arcodon lesz kész a hifid ha koaxiáisat választasz.
daneluszki
Szia! Nem néztem a kérdésemre a válaszokat egy ideje, most láttam, csak, hogy kérdeztél.
Igen sikerült egész "profi" rendszert építeni.
Én ezt a hangszórót tettem be előre:
Ez tökéletesen BMW kompatibilis, annyi, hogy nekem kellett egy külön BMW műanyag elemet vennem az ajtóba, hogy a magassugárzó gyári helyre beépíthető legyen.
Az enyémnél ugyanis, csak a 10cm-es szélessávú hangszóró volt az ajtóban, nem volt külön magassugárzóm, de ahogy olvasom nálad is hasonló a helyzet.
Ez azért jó, mert pár ezres tétel és nem bontja meg az autó gyári belterét.
Hátra egy pár koax hangszórót raktam az bőven elég a hátul ülőknek:
Ezeket fejről hajtottam, de sajnos a gyári rádió végfoka nem bírja a terhelést így full hangerőn letiltott folyamatosan, ezután fejegységet cseréltem.
Sokkal szebben is szólnak a hangszórók, és azóta stabil a rendszer is.
Hátul van még nekem egy monoblock JVC erősítőm egy Alpine bandpass ládával:
Nekem olyan 3 kilóba állt meg a hifi, persze ebbe egy profi műhely munkadíja is benne van, na meg eleve a gyári rádió cseréje is érzékenyen érintett, mivel ahhoz, hogy ne bukd a gyári rádió szolgáltatásait egy kb 50 ezres átalakító kell + az új rádió, szóval nálam a rádió csere eleve súrolta a 100 ezres tételt. :)
Akkor szíven ütött, de összességében, nagyon nem bántam meg, mert a fél életem a kocsiban töltöm és imádom a zenét.
Látom alaposan belenyúltál. Ha sikerült azt a hangzást megkapni amit vártál, elégedett vagy, akkor nem olyan sok az a 300 pénz! ;) Alapos voltál, minden dokumentálva van! :)
Én ebből az átalakítósdiból már kinőttem. Nekem csak a magas hiányzik, azt pótoltam. Nekem is csak a 10-es sima hangszóró van az ajtó kárpitba. Ahhoz vettem bontóból 1 pár gyári magas sugárzót a komplett kerettel együtt, úgy mint te. Nekem ennyi is elég. :)
Neked is az alap "stereo"-nak csúfolt rendszer van a kocsidban, ami bevallom számomra pocsék hangzású volt.
Volt már pár autóm, de a BMW számomra kritikán alulit nyújtott gyári hifi terén.
Előtte egy Audi A3-asom volt szintén alap hangrendszerrel, és ott alapból 16-os komponens szett volt csomagtérbe rejtett mélynyomóval.
Ehhez képest a fiatalabb BMW gyári hangrendszere egy kalap xar volt.
Eredetileg én is úgy indultam neki, hogy csak picit javítok a hangzáson, aztán ez lett a vége, de tényleg nem bántam meg. Ezeket a cuccokat amiket linkeltem bátran ajánlom, ha egyszer úgy döntesz, hogy tovább akarsz lépni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!