Melyik a jobb téli gumi? (175/65 R14 méretben)
Nokian W
Nokian WRD 3
Continental TS850
Árban szinte egyformák pár ezer ft különbséggel.
Peugeot 206 1.4 Hdi-re kéne.
Jelenleg Nokian W van, viszont az előző autómon 1.0 suzuki swiften jobban működött. Az előfordulhat, hogy azért érzékelem a Peugeoton gyengébbnek, mert nem 175/65, hanem 165/70-es méret van rajt? Bár a keskenyebb guminak télen jobban kéne teljesítenie, nem?
Én a Continentalt venném 175-ös szélességben.
Az hogy a keskenyebb gumi jobb bizonyos körülmények között, az csak egy bizonyos mértékig igaz. 225 szélesnél egy 195-ös jobb lehet egyenes úton elinduláskor, fékezéskor, emelkedőn. De ha felraksz egy bicikligumit, az nem lesz mégjobb a 175-ösnél.
Elég egyszerű a recept: nézzed meg a kézikönyv milyen méretet javasol. Az ott leírtak komoly számításokkal vannak megalapozva, sokkal érdemibb információ, mint amit Pistike ad, aki 225-ös gumit tesz az egyes golfjára...
ADAC tesztjei szerint a TS850 az egyik legjobb téli gumi. Van olyan méret, ahol első helyen végzett. Michelin Alpin sorozatát még nézd meg, azok is nagyon jók.
Az ADAC csak egy teszt ahol azt írnak amit akarnak. Hogy is szokták mondani? "Bizonyíték kell, nem ígéret"
Igazából lényegtelen, hogy 16 vagy 18e ft-ba kerül a gumi (mivel csak 2db kell), a Nokianokat lefuttatom hátul. Saját tapasztalatokra lennék kíváncsi. Pár ezer ft-on ne múljon a biztonság és a megbízhatóság. Más gumi is szóba jöhet!!! Mikor a biztonságról beszélünk a pénz nem számít. Fontos, hogy mikor beülök a lányommal a kocsiba tudjam, hogy a gumin nem fog múlni.
Hát akkor: Nekem Michelin Alpin A4 van, 195/65 R15-ös méretben. Két éve vettem a szettet újonnan. Szerintem nagyon jól tapad. A két évvel ezelőtti március 15-én sem volt semmi gond vele az M6-oson. Kb 25-30ekm alatt semmi kopás nem látszik rajtuk, még szőrösek.
Egyesek szerint idő előtt rideggé válik az anyaga. Én annyira ezt még nem tapasztaltam a két év alatt.
Köszi. Egyre jobban hajlok a michelin felè. A contiròl senkinek nincs tapasztalata? Vagy ez a ts850 mèg egy ùj gumi? Érdekes, hogy a Nokiant senki nem dicséri. Én eddig csak azt használtam.
A finneknek külön tesztpályája is van.
Most csak azért váltanék, mert hátha van jobb a nokiannal
Nekem még nem volt más a téli Miyhelinen és a gyári Goodyearen kívül.
De a Continentel is prémium márka. A TS850-ről nagyon jó teszteket olvastam. Szerintem nem rossz gumi. Ha lekopik a Michelin és a Conti olcsóbb, akkor lehet hogy azt vennék, kipróbálnám.
Nokianom még nem volt, se senkinek a környezetemben, így arról nem tudok nyilatkozni. De gondolom az se lehet egy kimondottan rossz gumi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!