Miért mondjátok, hogy gyenge az 1.4es motor?
Nagyon sok helyen olvasom, hogy az 1.4es benzines motorok rosszak, gyengék bizonyos autó kasztnijához, meg stb.
Egy normális felfogású ember úgy gondolom, hogy közlekedni szeretne az autójával, nem pedig versenyezni. Amit egy 1.4es motorú autóval is gond nélkül megtud oldani.
Mégis miért van ez a sok ellenérv?
Ez hülyeség..
Azon múlik hogy mennyire erős egy motor hogy milyen vezérlése van és mivel van felszerelve. Turbó cooler stb..
És hogy hány kilós kasznit kell pl cibálnia. Nem mindegy hogy egy 700kg ost vagy egy 1600kg os bódét kell mozgatnia.
Rendszerint azért mondják hogy gyenge az 1,4 es mert viszonylag tényleg többet fogyasztank pl Opel astráknál mert jobban kell nyomni a gázt hogy menjen úgy ahogy elvárnánk tőle. És ezért jobban is szét vannak hajtva.
Amúgy a fogyasztás nem igazán a köbcentitől függ hanem a motor főtengelyének forgási sebességétől és a dugattyúk számától na meg az ehhez szükséges befecskendezett üzemanyag hatásfokától és mennyiségétől.
Nekem volt olyan 1200ccm es Ladám hogy vetélkedett a sportautókkal de 12litert is megevett és volt olyan 2300ccm es furgonom hogy vigyázva 5-6 litert fogyasztott ugyanazon a 100km-eren
Értem én hogy sok ember szereti hajtani az autót meg nagy motor stb.
De azt totál hülyének nézem, aki juuuj nincs meg 100 lóerő juuj mi lesz most
1400 kilós autó 1.4-es motorral. Ilyenünk van.
Tökéletes. Megy is ha kell.
Teljesen jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!