Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Simson s51 főtengely csere....

Simson s51 főtengely csere. Elakadtam. Valaki segít?

Figyelt kérdés

ki van szerelve a blokk, le van véve a gyujtás-oldali fedél.

A lánckerék-fogaskereket gondolom hagyományosan úgy kell leszedni hogy lecsavarozom a rajta lévő anyát, ami elég nagy hanyas kulcs kell hozzá? (tudom ott is lemérhettem volna, de elfelejtettem. Már nem tartózkodom sajnos a motor közelében.)

A második (fontosabb) , hogy a gyujtást hogy kell leszedni? mert az a csavar ott a közepében az életnek sem akart megmozdulni.

Hogyan tovább?

2014. okt. 18. 21:49
 1/10 anonim ***** válasza:
A lendkerék anyájára gondolsz? Én akkor lazítom meg, amikor még a blokk a helyén van, mert kiszerelve, légkulcs nélkül szívás. Nem szakszerű de végső esetben működik az a megoldás, hogy a gyertyafuraton belógatsz egy csomó madzagot, így a motor nem tud átfordulni és már csak az anya lazítására kell koncentrálni, mondjuk 2 összefűzött villáskulcs társaságában.
2014. okt. 18. 21:56
 2/10 anonim ***** válasza:
Jut eszembe nem is lehet hozzáférni villáskulccsal, csak racsnival.
2014. okt. 18. 21:57
 3/10 A kérdező kommentje:
igen a lendkerékre. Csak akkor egy pillanatra elfelejtettem a nevét. Szarkész vagyok a mai nap után...-.-
2014. okt. 18. 22:00
 4/10 anonim ***** válasza:

Ha nem kell többet a főtengely akkor a blokkra teszel 2 fa lecet, és a hajtókar felső lyukába egy fém csavart vagy 100-as szöget.

Ja és csak racsnissal lehet leszedni.

2014. okt. 18. 22:37
 5/10 A kérdező kommentje:
úgy próbáltam. Racsnival, és a főtengely felső lyukába egy alkarnyi hosszú csavarhúzó. Közben fogtam a lendkereket h ne másszon el. Annyira húztam ahogy csak tudtam. féltem hogy már kárt teszek benne.
2014. okt. 18. 22:45
 6/10 anonim ***** válasza:
Lánckerékanyát 24-es kulccsal tudod lecsavarni. A lendkerékhez kell lehúzó (kb 500 Forint) anélkül nem tudod levenni.
2014. okt. 19. 09:29
 7/10 anonim ***** válasza:
a lendkereket az enyémen úgy szoktam leszedni hogy egy csavarhúzót bedugok a tekercs mellé és eközben 17es (asszem) racsnivaql lelazitom az anyát. utána a lehúzó meg egy 13as kulcs és lent is van
2014. okt. 19. 18:16
 8/10 A kérdező kommentje:

Újabb fejlemények:

lent van a lendkerék és a lánckerék-fogaskerék. viszont a fogaskerék mögötti lapka amit 4 csavart tart, az nincs. Egyik csavar az istenért sem akar kijönni, hasonlóan 2 másik csavarhoz (azok nem a lapkát tartják, kicsit arrébb vannak). Mondjuk nem tehet neki jót az sem hogy gyakorlatilag már fagy van, és a szegényke meg lent pihen a méghidegebb pincében. Hogy szedjem ki őket?

Amúgy a másik oldali fedél is le van szedve de itt még jelentősebb műveleteket nem végeztem. Mindent ki kell szedni onnan is hogy kiszedhessem a főtengelyt?

Amúgy még mindig nem teljesen értem, hogy hogyha tényleg mindent mindenhonnan kiszedek akkor hogy szedem majd ketté a blokkot a tengelycseréhez? szét kell majd vhogy feszíteni? vagy hogyan?

2014. okt. 31. 22:55
 9/10 anonim ***** válasza:
Az a "lapkát" nem kell leszedned a blokk széthúzásához, szétjön az úgy is ha ott hagyod. Gondolom a süllyesztett fejű csavarokat már elnyaltad valami nem oda való csavarhúzóval. Ha nagyon le akarod szedni, akkor keress egy olyan csavarhúzót aminek a nyelét lehet ütni és azzal ferdén tartva a csavar nútjában kezd el ütögetni a csavart úgy hogy kifefelé tekeredjen.
2014. nov. 1. 21:06
 10/10 A kérdező kommentje:
ha nem kell a 'lapkát' leszednem, nem is fogok szenvedni vele. hogyan tovább?
2014. nov. 2. 18:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!