Szerintem egy 4 sebességes s51 fordulat-áttét szempontból jobb választás, kezelhetőbb tanulómotornak és amúgy is. Régebben jobban szerették az 50-es simsonokat (én is)mert sokáig volt hozzá gyári alkatrész. De már sajnos csak utángyártottak vannak. Ami jó szokott lenni az nem kínai, hanem valami európai pl.lengyel cucc.
2014. okt. 17. 14:42
2/4 anonim válasza:
Az 51-esekhez is csak utángyártott cucc van, ez ne legyen szempont.
Én a magam részéről az 50-es blokkokra szavazok. Időtállóbbak. Ott nem csak a keverék keni a csapágyakat, hanem hajtóműolajban vannak alapból. Más kérdés persze, hogy ha szerelni kell valamit, az egész blokkot szét kell kapni, nem elég a két deknit lecsavarozni. De ez ezzel jár.
A legjobb szerintem a Star és a Schwalbe turbohűtéses blokkja. Amellett, hogy ezek is olyan kenést biztosítanak, amit már leírtam, még állandó hűtést is kapnak a kialakításuk miatt. Márpedig ez a kettő együttesen teszi igazán strapabíróvá a blokkot. Az állandó hűtés és a jobb kenés.
2014. okt. 17. 15:22
3/4 anonim válasza:
Igaz hogy az 50-es blokk tartósabb, de kisebb a nyomatéka mint az 51-esnek, mert rövidebb löketű a főtengelye, tehát jobban kell pörgetni ugyanahhoz a menéshez. Meg a 3 váltófokozat is kevéske. A tartósságot illetően ha normálisan össze van rakva az S51 blokk és ésszel van hajtva, akkor az is nagyon sokat el tud menni, úgyhogy én nem ez alapján választanék.
2014. okt. 17. 19:07
4/4 anonim válasza:
Az 50-es blokknál is a benzin-olaj keverék keni a főtengelycsapágyat és a főtengely görgőit. Mellesleg nem 6204-es csapágy van benne hanem jóval kisebb mint pl. a Romet blokkokba. Úgy hogy nem lehet strapabíróbb semmivel mint az 51-es. Az 1986-87 ig gyártott 51-est nézz magadnak, mert azokban még rendesen benne van az anyag. Sajnos a későbbiek egyre silányabbak.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!