Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Vajon igaz-e? Opel autók.

Vajon igaz-e? Opel autók.

Figyelt kérdés
Azt mondják, hogy az Opel 1.7 CDTI - motorral rendelkező autók, kb. 200-250 ezer km felett nem bírják, és hamar tönkre mennek. Tévhit, és csak szóbeszéd?

#OPEL-ASTRA
2014. okt. 13. 14:10
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Azért mondják ezt, mert megveszik a 10 éves dízelt 100 ezres km-állással, miközben 3-400 ezerről van visszatekerve. Úgy nem csoda ha szétesik. Normális használattal, megfelelő szervizeléssel 4-500 ezer km-et is el tudnak menni.
2014. okt. 13. 14:19
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Ez így van ahogy az első válaszoló írta.De nem csak erre a motorra igaz hanem a legtöbbre.
2014. okt. 13. 15:02
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Ezt olyan mondja akinek nincs és nem is volt ilyen autója, csak ezt hallotta valamelyik hülyétől, vagy vett egy szart 100 ezer kilométerrel amibe az első olaj van. Ez az 1.7 CDTI egy tartós, jó konstrukció. Szerintem az egyik legtartósabb dízelmotor a használtpiacon.
2014. okt. 13. 15:37
 4/6 anonim ***** válasza:

Nekem ilyenem van. (Z17DTH) Jelenleg 216e km-nél tart és köszöni szépen teljesen jól van. Hetente autópályázok vele 2-szer 250km-t, köztem meg néhány tíz km-eket városban. Olajból egy decit nem fogyaszt, erős, nyomatékos motor még ennyi km-rel is. Turbóhoz, üzemanyagrendszerhez, EGR-szelephez soha nem kellett még hozzányúlni.

Ismerősömnek is ilyen van, az övé már közelíti a 300e km-t és hasonló kondíciónak örvend.

2014. okt. 13. 16:23
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Épp autóvásárlás előtt állok. Lehet, hogy akkor ő lesz a választott! :)
2014. okt. 13. 17:57
 6/6 gomzoli ***** válasza:

Eppen ellenkezöleg, ez az Isuzu motor az egyik legtartosabb a kategoriajaban. Nekem annak idejen ez volt a döntö szempont, csakis ezzel a motorral akartam megvenni a Combo-mat. 235 ezer Km-nel tartok, 15 ezrenkent csereltetem az olajat, soha nem fogyasztott belöle. A zöldkartya vizsgalatokon (Nemetorszagban!!!) a füstölesi hatarertekek 1/4-et produkalja, ami a vizsgaztatok szerint meg uj autonal is jonak szamit! Csak kopo alkatreszeket kellett eddig cserelnem, amik 9 ev es 235 ezer Km (abbol 210-et sajat magam) utan el is varhatoak.

Szerintem te összetevesztetted egyszerüen az 1,3-as CDTI-vel, a kicsi Fiat eredetü diesellel, azokrol hallani gyakran, hogy 250 E körül halnak.

2014. okt. 15. 22:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!