Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért vették le a rendszámot...

Miért vették le a rendszámot az autómról és miért vették el a forgalmit ha minden papír rendben volt?

Figyelt kérdés

Vettem egy autót üzembentartóival, azaz meghatalmazási kis zöld könyvet kaptam amikor kifizettem, amiben az áll hogy használhatom és szállíthatom az autót.Biztosítást is kötöttem rá azonnal, még akkor amikor kifizettem és elvittem a járművet.Akkor nem értem mi a probléma?Ma igazoltak a rendőrők és közölték hogy 3 napja ki van vonva a forgalomból.Az autót Augusztus közepén vásároltam magánszemélytől aki cigány volt, de tipikus ezek a milliomos fuxos fehérbőrű fajták.

Átverés áldozata lehettem?Segítsetek.

2014. okt. 12. 06:33
1 2
 11/14 kovpet ***** válasza:
71%

"Vettem egy autót üzembentartóival"

Nem, nem vettél autót.

2014. okt. 12. 11:04
 12/14 anonim ***** válasza:
84%

"... azaz meghatalmazási kis zöld könyvet kaptam amikor kifizettem, amiben az áll hogy használhatom és szállíthatom az autót"

Én meg írok neked WC-papírra egy olyan iratot, hogy a szomszéd autóját is használhatod. Mondjuk nem biztos, hogy elfogadják.

Nincs "meghatalmazási zöld könyv", ezért ami abban van, semmit sem ér. Van üzembentartói nyilatkozat, ami megfelel a jogszabályban lefektetett formai követelményeknek és be kell jegyeztetni az okmányirodában. Ha ilyened nincs, akkor nem vettél semmit, nem szereztél üzembentartói jogot, csak kidobtál az ablakon rengeteg pénzt.

Jelenleg ugyanis az a helyzet, hogy jó sok pénzt adtál egy cigánynak, aki odaadta neked az autót, de ennek semmi írásos nyoma nincs. Ha akarja, másnap köröztetheti is, hogy elloptad. Nincs rendben minden papír, mint azt hitted. Ügyes voltál, komám, veregesd meg a válladat. Legközelebb pedig megtanulod, hogy cigányokkal nem üzletelsz, mert a milliomos, fuxos cigány is ugyanúgy lop, mint a putris, csak nagyüzemi módszerekkel. Mégis, mit gondolsz, miből vannak a milliói? Illetve ha autót veszel, mindig te viszed a megfelelő formájú szerződést, nem bízol az eladóban és legalább egy tanút viszel magaddal. Addig pedig meg sem mutatod a pénzt, míg az okirat nincs teljesen kitöltve (minden név, személyes adat, aláírás ott van) és nem kapsz meg mindent, ami szükséges (forgalmi, törzskönyv, kulcsok és amit még akarsz).

2014. okt. 12. 11:23
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Mert balek vagy. A saját magad hülyeségének áldozata lettél...
2014. okt. 12. 16:34
 14/14 kovpet ***** válasza:
71%

Miért is pontoztatok le?

Üzembentartóival nem lehet autót venni. Nem lesz tulajdonjoga a "vásárlónak", tehát nem vásárló.

2014. okt. 12. 19:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!