Peugeot zenith robogó beindul, de gázadásra nem megy, lefullad. Mi lehet a baj?
Szívócsonk nem repedt. Leírom mit tapasztaltam:
Pár hete vettem a motort használtan. Akkor is volt kis rángatás ha kövér gázt húztam neki, de utána ment is rendesen. Minden napos használatnál mindig romlott a rángatás/nemis igen akart menni. Az utóbbi napokban már szinte csal alig lehetett gázt húzni, mert utána már fuladozott(jó ha 30km/órát elértem). Én előszőr a tank koszosságára gyanakodtam(koszos is volt, még az üzemanyagszűrője is), kitakarítottam. Nem változott a helyzet, ekkor benzincsőcsere. Ugyan az maradt. Karbutakarítás, a helyzet nem változott. Egy-két "hozzáértő" azt mondja, hogy a elektromos benzincsap membránja szakadt lehet, és nem ad elég benzint a karbuba. De ezt ugye nem tudom ellenőrizni, mivel a csapot nem lehet szétszedni. Azt látom hogy a benzint azt nyomja rendesen(nem rátéve a karbura), de ha ráteszem a karbura, szinte csak beindulásnál mozdul meg benne a benzin, utána már nem. Ja igen automata szivatós.
Így ellenőrizd a szívatót: https://www.youtube.com/watch?v=O2qRVOkfdaY&feature=youtu.be
Kösd rá az aksira,mindegy milyen polaritással.Legalább kétszer csináld meg és figyeld,hogy nyit-zár e rendesen.Ha a motor sztenderen van akkor is lefullad gázadásra?Ha lefulladt milyen a gyertya?Száraz,nedves?Gyertyát cseréltél már?
Csinálj egy flakonból ejtőtartályt.Két benzincsövet beleteszel,az egyiket a karburátorra dugod (szivattyú helyére).Addig az elektromos csatlakozót vedd le a szivattyúról!Ha ez megvan akkor befogod egy darab ronggyal a flakon száját és belefújsz egy kicsit a másik csőbe,hogy elinduljon a benzin a karbiba.Így megtudod,hogy jó vagy rossz a szivattyúd.Ha lehörög továbbra is akkor nézni kéne
egy kompressziót.Esetleg hidegindító sprayel is próbálhatod vagy féktisztítóval indítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!