Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Havi 500-700 km távra benzin...

Havi 500-700 km távra benzin vagy dizel autó a jobb?

Figyelt kérdés

2014. okt. 8. 20:29
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Na most ez itt csak vita etöl nem tudok töbet..
2014. okt. 9. 11:53
 12/18 anonim ***** válasza:
65%
Akkor szerintem én nyertem: 1.7 cdti, cr-dízel, városban 5,5-6 liter a fogyasztásom, évente 30.000km-t megyek, főleg pályán, és 445Ft körül tankolom a jófajta MaxxMotion dízelt és egyáltalán nem érdekel! :D
2014. okt. 9. 12:05
 13/18 anonim ***** válasza:
Amúgy évi 6000-7500km-es használatra, ami nagyon kevés, én is benzinest vennék.
2014. okt. 9. 12:06
 14/18 A kérdező kommentje:
Na igen kevès es használt kihajtot dizel az meg vagy beválik vagy..nem!
2014. okt. 9. 13:20
 15/18 anonim ***** válasza:
38%

Komoly előny, ha a csomagtartó fele oda, a szelepeket 2X olyan sűrűn kell köszörülni és egy 24vagy 32szelepes motornál már háááát.

A kocsi is lomhább, fogyasztás is több.

Csak gáz nem lehet, mert télen benzinen indít....

Dízel megint felejtős, még évi 50eKm nél se kellene nekem.

Kerreg, kolompol, kormól, stb.

Csak benzin.

Aki majmot tart vegyen neki banánt is.

2014. okt. 9. 19:24
 16/18 anonim ***** válasza:
Arról nem volt szó, hogy milyen méretű autóra gondol. Van pl a C Corsaból meg a Poloból és Golf4-ből szívódízel is. Igénytelen, keveset eszik és nehezen fognak vele letrafizni :D
2014. okt. 9. 20:04
 17/18 A kérdező kommentje:
Seat 1.6 16v lenne vagy ugyan csak seat Dizel..
2014. okt. 10. 13:55
 18/18 anonim ***** válasza:

Pótkeréktartály. Semmit nem vesz el a csomagtartóból ,láthatatlan. Ja ,hogy akkor hol a pótkerék? Elfér a csomagtartóban a virslivészkerék egy csinos tasakban, vagy ahogy az új méregdrága kocsikban szokás : gyárilag hanyagul bedobnak egy ragasztósprayt, mert pótkerék ezekhez már gyárilag nem is jár.

Szelepköszörülés?? Soha életben nem kellett pedig már vagy kb 5-6százezer km-t mentem gázzal.Jó beállítás a titka az egésznek, ha szegénykeverékes akkor lehet túlmelegedés,de ha benzinüzem van elállítódva és attól lesz hengerfejes meg kokszos szutykos a rendszer akkor senki nem reklamál a benzinüzem ellen ,az tök természetes. Tudomásul kell venni ,hogy a gázüzemet is rendesen be kell lőni és nem a sufniban.

Benzinnel indítás? Ha olyan a rendszer akkor simán indul gázzal a hidegben is, de ha nem ,akkor is 2 km után átvált. Fogyaszt a kocsi 500km-en 1 liter benzint, nem igazán tétel.

Túlfogyasztás átlag kcm-es kocsinál kb 1 liter de csak kijön nagy nehezen a literenkénti 180 ft árelőnyből. Egy jó gázinjektoros rendszernél teljesítmény csökkenés sincs, régi keverősnél van : mintha ülnének a kocsiban még ketten. A pb gázt gazdaságosságban egyedül a lopott gázolajas sütőolajos régi dízel és a szintén gáz: vagyis a földgáz veri. No meg talán a full villanyautók csak megvenni őket horror.

2014. okt. 11. 19:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!