Miért kell nappal, jó látási és fényviszonyok között is kivilágitott gépkocsikkal közlekedni?
mert ősrégi szabályok tömkelege maradt meg sajnos, és akik tehetnének ez ügyben, azok les.arják...
értelmesebb helyeken egyáltalán nem kötelező
amúgy erre egy gyenge próbálkozás a drl, de ugye csak új autókon van ez gyárilag, a régieket felszerelni teljesen szabályosan meg nem kis összeg
Ez pedig egy nagyon jó ötlet!
Ha nem kötelező nappal felkapcsolni, akkor az emberek hajlamosak hajnalban, sötétedés idején is elfelejteni. Ez olyankor tud rosszul esni, ha a főúton előzől sötétedés idején, a szembejövő sötétszürke autó beleolvad a környezetbe és emiatt veszélyhelyzetbe kerültök. Ez igaz az esőzésre is.
Emellett sokkal könnyebb megállapítani a távolságot ha világítanak a lámpák!
Angliában nem kötelező és sok kivilágítatlan autóval találkoztam sötétedéskor, ez a kanyargós szűk utakon tud kellemetlenségeket okozni.
a bekapcsolt lámpák évjárattól, márkától majdnem függetlenül fél liter plusz benzinfogyasztással jár. nem véletlen, hogy kisfogyasztású led lámpákkal próbálják nappal helyettesíteni a régi tompítottat..
nem mindegy, hogy az összes kb 150 watt helyett csak 20wattot fogyaszt a led világítás(nappal)
spórolásnak nem rossz, csak még nagyon drága a led világítás, és utólag még nem is szabályos beszerelni.
Az egyik legjobb döntés a KRESZben, hogy kötelezővé tették.
Az a + fél liter fogyasztás hogy is van? Fél liter 10.000 kilóméterenként? :)))
"Kinek az érdekében áll a megnövekedett jövedelem, ami az extra világitások kötelezövé tételéböl származik?"
Nem kell extra dolgokat felszerelni, csak bekapcsolni a tompított fényszórókat! Egyébként nagyon hasznos dolog, mint azt előttem is leírták...
A pórnépnek nem kell látnia az indoklásokat.
A törvényhozás általában úgy működik, hogy szakmai szervezetek kidolgoznak egy tervezetet, majd azt a parlament megszavazza. Az indoklásokra csak az előkészítés szakaszában van szükség. Nekünk már csak az a feladatunk, hogy a törvényeket, rendeleteket betartsuk.
Ha azért erőlködsz, mert beszedtél egy bírságot, akkor is hiába teszed, hiszen ha jelenleg ez a szabály, akkor jogos a bírság. Összeesküvés elméletek miatt senki se fogja eltörölni.
Mellesleg az általad feszegetett nappali kivilágítás nem csak szerintem, hanem a többség szerint is jó dolog!
Találtam neked egy testhezálló blogot:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!