Autó ablakmosó rendszerét mivel lehet kitakarítani?
Aztán hogy sikerült összehozni hogy vízköves legyen? Ablakmosó tartályba a vízkő miatt tilos vizet önteni, kizárólag ablakmosó folyadékot.
Hogy a kérdésedre is válaszoljak csakis a savas dolgok oldják a vízkövet. Például az ecet, kérdés hogy mit támad még meg. Vagy mechanikus úton lehet eltávolítani a priccelőből. Mondjuk tűvel, ezt ajánlanám inkább mint a savazást.
Nem biztos, hogy ez a kipiszkálni módszer elég hatékony. Én inkább azon gondolkoznék, hogy valahogy leszerelni a fuvókákat és 1-2 napra beáztatni ecetbe, vagy vízkőoldóba. Ha ez sem segít, akkor ezután lehet kipiszkálni valahogy.
Legközelebb meg ne használj sima csapvizet, csak desztillált vizet, vagy kifejezett (téli/nyári) ablakmosó folyadékot.
Nekem eszembe nem jutott volna csapvizet tölteni bele. Ha hígítani kell, akkor is csak ioncserélt vízzel tenném.
Én is úgy tenném, hogy kiszerelném a fúvókákat és úgy áztatnám be valami savas cuccba. Ha van ultrahangos mosód (pl pár éve az Aldiban lehetett kapni pár ezerért) azzal 90% hogy ki lehet pucolni.
A tűvel piszkálást csak végső esetben javaslom. Ha porlasztós a fúvóka, akkor használni nem fog neki.
Legrosszabb esetben veszel két új fúvókát. Nem egy nagy összeg...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!