Mennyi festék kell egy 2105 ös lada újrafényezéséhez?
Kéne hogy pontosan hány négyzetméter (ha van ilyen adat)
és hogy kb. hány liter festék kell rá?!
Én egy átlagos újrafényezésre gondolok!
És csak a festék mennyiségére(a kocsi területére talán) vagyok kíváncsi nem arra hogy mennyibe kerülne!
A válaszokat várom és nagyon köszönöm!
Előre is!
haverral tavaly fényeztük a 1200 ladáját. 3 doboz fél literes fekete neolux ment rá.
2x fujtuk át az igaz,hogy tökéletes legyen.
nem tudom mivel szeretnéd fényezni,szerintem a kétkomponensü,de drágább festékböl nem kell ennyi.,viszont ahhoz még fog kelleni lakk is szerintem..
a neolux az egykomponensü,és tartalmaz lakkot is.annyi vele a gáz hogy drága a saját higitoja..
Nem tudom milyen szinten akarod a fényezést csinálni, de kb. ennyi lesz:
Gondolom vannak azért részek amiket kell kittelni, ha nagyobb hibák vannak akkor célszerű alukittet használni (ára:3300 Ft), ha csak kisebb, akkor sima kitt is megteszi(ez is hasonló árú).
-Festékből pedig ha külső+csomagtér+motortér, akkor 3 liter + edző (ajánlott inkább 4 litert venni+1 liter edzőt) Persze 2k-s festékről van szó. Rezakril nevű 2k-s festéket ajánlom, (könnyű vele dolgozni és nagyon jó, az ár/érték arányban)
Meg 2 töltőalapozó szettet (2 kg elég az autóra bőven)ára ennek is 3500/szett
Összefoglalva: kittek ára: 3300 Ft; Alapozó: 3500 Ft; Csiszolószivacsok (p150-p400): 3000 Ft; Rezakril 2k(dobozfehér): 5000-6000/liter=20.000-24.000 Ft; +1 liter edző: 5000 FT; nitrohigitó:900/db; mézeskendő:2000 Ft
Kb. 40-45 ezer ft az anyagköltsége.
Utóirat: Olyanra ne gondolj, hogy pl. megfújod Trináttal, mert nagyon nem lesz tartós, minden olyan felületen, ahol bemélyedés van, meg fog sárgulni a trinát elég hamar. És ráadásul nem is lenne annyival olcsóbb trináttal fújni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!